Objavljeno: 27.1.2009 | Avtor: Klemen Stepišnik | Monitor Januar 2009 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Acer Aspire 5735

Ko so v Acerju zasnovali prenosnik z oznako 5735 iz družine Aspire, so imeli v mislih potrošnike s potrebo po širokih zaslonih. Tiste, ki želijo kjerkoli gledati filme širokega formata ali pa imajo ponavadi odprta po dva dokumenta hkrati, pregledno drugega ob drugem.

Acer Aspire 5735

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 90.

Večpredstavni indeks SYSMark 2007 (VideoCreation): 89.

Trajanje delovanja: 2 uri 16 minut.

Zgradba in oprema: 8.

Velikost in teža: 6.

Mere: 38,3 × 25 × 3,7 cm, 2,7 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo T7250, 2,0 GHz, 3072 MB RAM, 250 GB disk, DVD?RW, WLAN 802.11 b/g/n.

Zaslon: 15,6 -palčni, 1366 × 768 pik.

Operacijski sistem: Windows Vista Bussines.

Cena: 729,00 EUR.

Prodaja: Alterna, www.alterna-i.si.

Za: Zaslon, zvok.

Proti: Glasna gumba miške, tipkovnica.

Zunanji videz naprave namreč določa 15,6-palčni zaslon LCD z razmerjem stranic 16 : 9, tako da je podolgovata. Zaradi nekoliko širših mer so lahko vgradili tudi številčni del tipkovnice, ki pri prenosnikih s podobno diagonalo nikakor ni običajna. Tipke omogočajo normalno pisanje, kljub temu da se v osrednjem delu nekoliko ugrezajo. Zmotila pa sta nas preveč toga in glasna gumba ob sledilni ploščici.

Pod elegantnim pokrovom so skrili Intelov dvojedrni procesor T7250, ki ob pomoči 3 GB notranjega pomnilnika melje pri 2 GHz. To bo za ogled večpredstavnih vsebin več kot dovolj, zaradi integrirane grafike pa se ne moremo nadejati gladkega delovanja grafično požrešnih programov. Ogledu filmskih vsebin se zdijo namenjeni tudi kakovostni zvočniki in baterija, saj zadoščajo za dobri dve uri delovanja brez uporabe napajalnih kablov. Prostor je seveda tudi za disk, ki bo poskrbel za shranjevanje 250 GB vaših podatkov.

Z vmesniki Acer ni ravno pretiraval. Trije vhodi USB in drugi običajni vmesniki so sicer dovolj za običajna opravila, lahko pa bi dodali še kakšno hitrejše vodilo. Za povezovanje v svetovni splet so vgradili vmesnik WLAN s podporo najhitrejšim standardom, od brezžičnih povezav pa bi si želeli še bluetooth, ki ga testni model ni imel (na voljo za doplačilo). Če imate katero od najbolj razširjenih pomnilniških kartic, vam bo zagotovo večkrat prišel prav vgrajeni bralnik, ob katerem je tudi reža za Express Card.

Acer postaja vse pomembnejši tudi na trgu prenosnikov. Svojo ponudbo želi nadgraditi tudi z že nameščeno programsko opremo, ki pa je večinoma žal omejena zgolj na preizkusne različice. Ne moremo pa mimo Empowering Technology, ki je pri tej blagovni znamki že lep čas osrednje varnostno orodje, hkrati pa prek namenske tipke do uporabnika prijazno omogoča hiter dostop do nekaterih pogosto uporabljenih funkcij in nastavitev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji