Teme - umetna inteligenca

 • Amazon vodi tudi na področju storitev umetne inteligence

  Rešitve in storitve na temelju algoritmov umetne inteligence na seznamu prioritet v podjetjih zelo visoko kotirajo, a za uporabo zahtevajo visoke investicije v infrastrukturo, zato je lažja pot najem teh storitev v oblaku. Zaradi tega najbrž ni nobeno presenečenje, da so vodilni ponudniki storitev s področja umetne inteligence prav hiper podatkovni centri, ki tudi sicer vodijo pri ponudbi storitev v oblaku.

  Objavljeno: 9.3.2020 16:00več
 • Oglasno sporočilo

  RPA - Robotska avtomatizacija procesov

  Podjetja pri poslovanju uporabljajo na stotine med seboj slabo povezanih aplikacij in zato zaposleni za izvajanje procesov tudi do 10x na uro preklopijo med njimi, kar zmanjšuje njihovo produktivnost, povečuje število napak in posledično povzroča visoke stroške. Predlagamo, da v okviru digitalizacije poslovanja preverite tudi rešitev RPA - Robotska avtomatizacija procesov in z njo delno ali v celoti avtomatizirate poslovne procese.

  Objavljeno: 7.1.2020 10:28več
 • Samsung Neon je poizkus stvaritve »umetnega človeka«

  Samsung je že več dni pred začetkom sejma CES javnost dražil z napovedniki skrivnostnega projekta »Neon«, s katerim naj bi skušali zelo realistično upodobiti »umetnega človeka«. Precej časa ni bilo znano, na kaj se točno nanaša pojem »umetni človek«, dan pred začetkom pa postaja jasno, da gre za digitalnega avatarja, ki pa je bistveno bolj podoben gibanju in obnašanju resničnega človeka, kot vsi dosedanji poizkusi.

  Objavljeno: 6.1.2020 06:00več
 • Umetna inteligenca lahko najde raka dojk zanesljiveje od zdravnikov

  Umetna inteligenca nam bo v prihodnosti pomagala diagnosticirati raka na dojkah, ki sodi med najpogostejše vrste raka pri ženskah v razvitem svetu. Google Health, v okviru katerega deluje tudi londonski DeepMind, in Imperial College London sta razvila računalniški model oziroma umetno inteligenco, ki iz mamogramov zanesljiveje od radiologov prepozna zametke rakavih obolenj.

  Objavljeno: 5.1.2020 19:00več
 • Intel kupuje procesorje za strojno učenje

  Intel je objavil novico, da namerava prevzeti izraelsko družbo Habana Labs, proizvajalca procesorjev za področje umetne inteligence in strojnega učenja, ki so menda skoraj štirikrat zmogljivejši od danes najzmogljivejših procesorjev GPU. Posel je vreden 2 milijardi dolarjev, Habana Labs pa bo ostala samostojna družba s sedežem v Izraelu.

  Objavljeno: 19.12.2019 06:00več
 • Nvidia predstavlja federativno učenje

  Analitiki že dalj časa poudarjajo, da bo umetna inteligenca imela v prihodnje zelo pomembno vlogo na področju zdravstva, zlasti pri zgodnji detekciji bolezni, kar lahko reši marsikatero življenje. Umetna inteligenca zna denimo precej bolj natančno preučiti radiološke posnetke in zaznati manjše anomalije, ki jih je težko zaznati s človeškimi očmi. To pa je le en primer v procesu diagnostike bolezni, strojno učenje pa bo našlo svoje mesto tudi v številnih drugih področjih medicine.

  Objavljeno: 13.12.2019 15:00več
 • Kaj leži na koncu umetne inteligence?

  Umetno inteligenco uporabljamo vsak dan na vsakem koraku, le zavedamo se tega ne. Priporočeni videoposnetki na YouTubu, prikazane objave na Facebooku ali pametni asistenti – vsi uporabljajo umetno inteligenco. Ob hitrem razvoju se zdi, da je prihodnost vsaj parabolična, če ne eksponentna. Kaj pa če se to ne bo zgodilo?

  Objavljeno: 5.12.2019 05:00več
 • Amazon bo učil uporabo umetne inteligence z glasbeno klaviaturo

  Amazon je letošnjo konferenco za razvijalce AWS re:Invent pričel s predstavitvijo novega učnega pripomočka za področje strojnega učenja, ki omogoča samodejno ustvarjanje glasbene spremljave na osnovi melodije, ki jo uporabnik zaigra s pomočjo klaviature.

  Objavljeno: 3.12.2019 08:00več
 • Na Kitajskem za nakup telefona ali sklenitev pogodbe po novem obvezna natančna fotografija obraza

  Od prvega decembra je na kitajskem ob sklenitvi pogodbe za mobilni ali internet dostop obvezna natančna fotografija obraza, ki bo vnesena v centralni register.

  Objavljeno: 1.12.2019 11:00več
 • Svetovni prvak v goju se umika umetni inteligenci

  Lee Sedol, ki ga je svetovna javnost spoznala pred tremi leti, ko je v eni igri izmed petih premagal umetno inteligenco AlphaGo pri igranju goja, se bo upokojil. Drugi na svetovni lestvici igralcev z največ osvojenimi naslovi in po nekaterih metrikah celo najboljši igralec na svetu bo profesionalno igranje goja obesil na klin, ker se je pojavil nasprotnik, ki ga ne bo moč premagati. Lee Sedol ima v mislih umetno inteligenco.

  Objavljeno: 28.11.2019 05:00več