Teme - oblak

 • BitTorrent namesto Dropboxa

  Razvijalci protokola BitTorrent vabijo k uporabi storitve Sync. Gre za domači oblak, ki na način Dropboxa služi sinhronizaciji med PCji. Uporaba je preprosta, enostavna in brezplačna. Ker nima posrednega strežnika nalik sorodnim oblačnim storitvam, je brez omejitev velikosti datotek. Prenosi so šifrirani, sinhronizirajo pa se tudi njihove pravice, tako na primer sinhroniziramo datoteke, ki so na drugih računalnikih na voljo samo za branje. BitTorrent Sync je sicer že nekaj časa v različici Alpha, a je bil sleherniku nedostopen. Po zelo dobrem sprejemu izbranih preizkuševalcev so ga razvijalci odprli, zato ga lahko poskusi vsakdo.

  Objavljeno: 25.4.2013 07:00več
 • Oblaki v spletni veleblagovnici

  Med storitvami v oblaku je podatkovna shramba gotovo ena zanimivejših za širši krog uporabnikov. Ponudba teh storitev je v razcvetu in izbira je velika. Med najbolj znanimi so npr. Dropbox, Google Drive in Microsoft Skydrive. Poglejmo, kako se v ta boj podaja Amazon Cloud Drive.

  Objavljeno: 23.4.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Amazon Cloud Drive sinhronizira računalnike

  Amazon je spletni pomnilniški storitvi Cloud Drive končno dodal funkcionalnost sinhronizacije podatkov z osebnimi računalniki, ki je že dolgo časa udarna lastnost pri domala vseh največjih tekmecih. Naboru mobilnih naprav, seveda na čelu z družino tablic Kindle, je tako dodal odjemalce za okolja Windows in Mac OS X.

  Objavljeno: 4.4.2013 01:00več