Teme - Oracle

 • Oracle širi prisotnost v oblaku

  Oracle načrtuje bistveno povečanje ponudbo storitev v oblaku in v prihodnjih letih močneje konkurirati ponudbi tekmecev, kot sta Microsoft in Amazon. Rast naj bi dosegli tako z dodajanjem novih storitev, predvsem pa s širjenjem svojih podatkovnih centrov v nove regije.

  Objavljeno: 9.10.2019 09:00več
 • Oracle Autonomous Linux

  Oracle je v okviru svoje vsakoletne razvojne konference OpenWorld Razkril kopico novosti, s katerimi nakazuje, da želijo v bližnji prihodnosti resneje konkurirati bolj zvenečim ponudnikom storitev in rešitev v oblaku.

  Objavljeno: 18.9.2019 08:00več
 • Oracle meni, da Google uporabnikom povzroča stroške

  Preberite naslov še enkrat… - kaj??

  Objavljeno: 15.5.2018 11:00več
 • Google izgubil tožbo glede Jave v Androidu

  Android, danes najbolj razširjen operacijski sistem, je nekoč nastal tudi tako, da si je Google za razvojni jezik sposodil takrat Sunov jezik Java. Bolje rečeno, Google je za potrebe Androida razvil svojo različico Jave, ki pa je vendarle toliko podobna originalu, da je Oracle, ko je leta 2010 kupil Sun Microsystems, Google tožil. Google namreč za uporabo Jave pri Sunu/Oraclu ni pridobil ustrezne licence.

  Objavljeno: 28.3.2018 12:00več
 • Oracle praktično ukinja Solaris in SPARC

  Oracle je v začetku septembra odpustil skoraj 2.500 zaposlenih, večinoma povezanih z razvojem operacijskega sistema Solaris in proizvodnjo strežnikov na osnovi platforme SPARC. Sodeč po poročilih iz Silicijeve doline je Oracle ukinil kar 90% vseh delovnih mest, ki so povezani z obema platformama.

  Objavljeno: 11.9.2017 01:00več
 • 3 milijarde dolarjev odškodnine zaradi procesorjev

  Oracle je izgubil pomemben, predvsem pa drag sodni spor z nekdanjim partnerjem, korporacijo Hewlett Packard. Spor je nastal leta 2011, ko se je Oracle enostransko odločil, da bo v svojih izdelkih prenehal podpirati procesrosko platformo Itanium, v katero je HP v preteklem desetletju vložil veliko sredstev.

  Objavljeno: 1.7.2016 01:00več
ph