Teme - HPE

 • Hewlett Packard Enterprise opozarja – nadgradite strežniške pogone SSD!

  Če imajo vaši strežniki nekatere izmed pogonov SAS SSD, ki jih v obvestilu navaja podporna stran Hewlett Packard Enterprise (HPE), jih čimprej nadgradite z novo strojno programsko opremo (firmware). Po 32.768 urah dela bodo namreč nepopravljivo odpovedali.

  Objavljeno: 27.11.2019 13:00več
 • HP za več kot milijardo evrov kupil Cray, proizvajalca superračunalnikov

  Poslovni del podjetja Hewlett Packard (HPE) je prevzel ameriškega proizvajalca superračunalnikov Cray.

  Objavljeno: 19.5.2019 11:00več
 • HPE združuje IT in OT

  Družba Hewlett Packard Enterprise je na letni konferenci Discover predstavila zanimive strežnike, ki združujejo svetove informacijske tehnologije (IT) in operativne tehnologije (OT), kamor sodijo industrijski krmilniki, merilni inštrumenti, tipala in druge naprave IoT. Strežniki Edgeline EL1000 in EL4000 združujejo v eni škatli tehnologije za zajem, hrambo in intenzivno procesiranje podatkov.

  Objavljeno: 13.6.2017 01:00več
 • Vizija pomnilniško usmerjenega računalnika bližje realnosti

  Hewlett Packard Enterprise, dedič nekdanje korporacije HP, ki se je usmeril v poslovne rešitve, je pred časom javno predstavil koncept računalniške arhitekture MDC (Memory-Driven Computing), kjer so pomnilniki in pretakanje podatkov v ospredju, celo pred samimi procesnimi elementi ali vozlišči, kot jih imenuje nova arhitektura.

  Objavljeno: 7.12.2016 01:00več
 • HP Enterprise prevzema družbo SGI

  Zdaj, ko je Hewlett Packard Enterprise samostojno podjetje usmerjeno v poslovne rešitve, so na tem področju začeli vnovič krepiti svoj portfelj izdelkov, tudi z nakupi. HPE je tako najavil, da za 275 milijonov dolarjev kupuje družbo SGI, potomca nekoč znamenitega proizvajalca strežnikov in zmogljivih delovnih postaj.

  Objavljeno: 15.8.2016 01:00več