Teme - brizgalnik

  • Canon Pixma MP540

    Canonove jesenske osvežitve ponudbe je bila deležna tudi zlata sredina večnamenskih naprav, Pixma MP520, ki tokrat nosi nekoliko višjo oznako, Pixma MP540. Navzven ni doživela izrazite stilske preobrazbe, za notranjost pa to ne velja. Zamenjali so celotni tiskalniški del, ki tokrat ponuja visoko ločljivost izpisa 9600 × 2400 pik na palec. Primerljiv je z zmogljivejšimi večnamenskimi napravami, vendar na žalost ne po hitrosti. Ta je nekoliko manjša kot pri prejšnjem modelu.

  • HP Color LaserJet CP1215 in CP1515n

    Preizkusili smo nekoliko kompaktnejša Hewlett Packardova barvna laserska tiskalnika Color LaserJet CP1215 in CP1515n. Gre za najbolj osnovna tiskalnika, namenjena predvsem rabi doma, zmogljivejši model Color LaserJet CP1515n pa je zavoljo opreme primeren tudi za nezahtevno pisarniško rabo. Modela sta si precej podobna. Njuna navedena hitrost je le 12 črno-belih strani na minuto in osem barvnih. Predalnik je nekoliko majhen in sprejme le 150 listov, dodatnih predalnikov ali samodejne obračalne enote pa žal ne moremo dokupiti. To je nekako posledica dokaj majhnega ohišja in je po eni strani tudi prednost, saj ga lahko uporabljamo kot namizni tiskalnik, poleg tega pa med delovanjem ne povzroča preveč motečega hrupa.

  • Epson Stylus Photo R285

    Samostojnih brizgalnih tiskalnikov, namenjenih tiskanju fotografij, je zlasti zaradi večopravilnih naprav vedno manj. Epsonov model Stylus Photo R285 meri na začetnike v digitalni fotografiji, ki iščejo ugodno rešitev za domače tiskanje fotografij velikosti do A4. Za kakovost tiska skrbi šest samostojnih kartuš, poleg standardnih CMYK (cyan, magenta, rumena in črna), pa še svetla cyan in svetla magenta.

  • Hewlett Packard Officejet Pro L7590

    Hewlett Packard je med bolj znanimi izdelovalci tiskalnikov, vsekakor ima tudi enega izmed največjih prodajnih spektrov v svetu tiskalnikov. Njihov model Officejet Pro L7590 se uvršča proti vrhu večopravilnih brizgalnih naprav, namenjen pa je (kot lahko sodimo po imenu) zahtevnim uporabnikom, ki želijo v eni napravi poleg kakovostnega barvnega tiska tudi optični bralnik, kopirni stroj in faks.

  • Epson B-500DN in B-300

    Tako kot na drugih področjih se tudi v računalništvu tu in tam dogaja, da se podjetja trudijo spremeniti predsodke o določenih vrstah naprav. Eno izmed takih je (povsem upravičeno) mnenje, da je tisk na laserskih tiskalnikih hitrejši in cenejši kot pri brizgalnih, a ponujajo slednji boljši izpis grafike, hkrati pa tudi predstavljajo cenejši nakup. Zakaj je tako, smo tudi v Monitorju že veliko pisali, v Epsonu pa želijo vse skupaj obrniti na glavo.

  • Canon Pixma MP970

    Canon svoje večopravilne brizgalne naprave deli na dve skupini: take s faksom in brez njega. Prve imajo v imenu oznako MX, druge pa MP. Izmed slednjih smo preizkusili eno najzmogljivejših, model Pixma MP970. Gre za razmeroma veliko napravo, ki poleg tiskanja zmore tudi kopiranje, optično branje ter branje pomnilniških kartic. Poleg tega lahko tiskamo tudi na zapisljive CDje tipa Lightscribe. Za povezljivost imamo poleg USB in omrežnega priključka na voljo tudi PictBridge za neposredni tisk iz fotoaparatov ter celo infrardeči vmesnik za tisk fotografij iz mobilnih telefonov (ni pa na voljo modrega zoba, ki je zadnje čase bolj razširjen kot IR).

  • Canon Pixma iP2600

    Canonov novi brizgalnik, model Pixma iP 2600, nadomešča starejši model iP 2500 na spodnjem delu cenovne in zmogljivostne lestvice. Namenjen je predvsem domačim uporabnikom, ki bi si želeli občasno natisniti nekaj fotografij oziroma drugih barvnih dokumentov.

  • Rešilna bilka za AMD?

    Vojna obeh največjih izdelovalcev procesorjev je bila zadnje meseca videti kot bikoborba. AMD kot bik v tisti zadnji fazi boja, ko mu iz hrbta, vratu in bokov štrli že kar čeden šopek onih puščic, na drugi strani pa se torero, ki ga predstavlja njegov poslovni nasprotnik Intel, veselo vrti po areni in se pusti zasipati s cvetjem iz občinstva. Je mar naključje, da je kodno ime AMDjevih štirijedrnikov prav Barcelona?

    Objavljeno: 27.5.2008 15:19 | Avtor: Dare Hriberšek | Monitor Maj 2008 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik
  • Xerox Phaser 6110

    Xeroxov laserski tiskalnik Phaser 6110 je namenjen predvsem pisarnam. Na to spominja že s svojim preprostim, sivim videzom. Po delovanju in hitrostih, pa tudi po zunanjosti je najbliže Samsungovemu izdelku CLP-300. Pravzaprav najverjetneje kar oba izdeluje Samsung. Od korejskega tekmeca se vendarle izkaže nekoliko bolje pri hitrosti tiskanja in ceni izpisa, tako barvnega kot črno-belega. Barvila za tiskalnik so podobno kot pri Samsungu v valjastih posodah, ki jih potisnemo v napravo s sprednje strani.

  • Nashuatec SP C410dn

    Barvni laserski tiskalnik SP C410dn je namenjen srednje velikim in velikim pisarnam, Nashuatec pa izpostavlja predvsem t. i. "total cost of ownership" oziroma celoten strošek lastništva. Tako je tiskalnik med najcenejšimi v svojem razredu, hkrati pa obljublja nizko ceno izpisa. Tudi po velikosti in opremljenosti hitro vidimo, da bo iskal mesto v pisarniških okoljih.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji