Objavljeno: 29.4.2008 09:45 | Avtor: Damjan Matičič | Monitor April 2008 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, brizgalnik, nenehni testi

Xerox Phaser 6110

Xeroxov laserski tiskalnik Phaser 6110 je namenjen predvsem pisarnam. Na to spominja že s svojim preprostim, sivim videzom. Po delovanju in hitrostih, pa tudi po zunanjosti je najbliže Samsungovemu izdelku CLP-300. Pravzaprav najverjetneje kar oba izdeluje Samsung. Od korejskega tekmeca se vendarle izkaže nekoliko bolje pri hitrosti tiskanja in ceni izpisa, tako barvnega kot črno-belega. Barvila za tiskalnik so podobno kot pri Samsungu v valjastih posodah, ki jih potisnemo v napravo s sprednje strani.

Ob zagonu nas je zmotilo nadležno piskanje, ki je trajalo kar nekaj minut, prenehalo pa je, ko je bil tiskalnik nekoliko ogret. Izpis besedilnih strani je razmeroma hiter, za petdeset strani je tiskalnik porabil nekaj manj kot tri minute in pol. Preračunano v strani na minuto, to pomeni kar 15,1 strani na minuto, zelo blizu sedemnajstih strani, ki nam jih obljublja izdelovalec. Seveda ne gre prezreti, da je barvno tiskanje 3x počasnejše, saj gre za večprehodni laserski pogon. Samo besedilo je dobro berljivo, v črni barvi pa ni zaznati sivih podtonov. Barvni izpisi so sicer barvno pravilni, a smo opazili nekaj zrnatosti na barvnih slikah, problematični pa so tudi sivi toni. Pri rastrskem izpisu je problem sivih tonov še bolj izrazit, saj pri tiskanju v načinu CMYK že štiridesetodstotna siva preide v povsem črno. Raster pri drugih barvah je veliko boljši, saj je popolna zasičenost šele nad osemdeset odstotki, to pa je za laserski tiskalnik tega cenovnega razreda zelo dobro.

Tiskalnik žal ne omogoča samodejnega izpisovanja na obe strani, prav tako, kljub zagotovilom izdelovalca, ni mogoče tiskati na debelejši papir, saj naprava nima odprtine, ki bi omogočala raven tok papirja skozi tiskalnik.

Najboljše pri tem tiskalniku je vsekakor njegova cena, stane namreč manj kot dvesto evrov. Za ta denar dobimo soliden barvni laserski tiskalnik, ki nam zagotavlja razmeroma ugodno ceno izpisa, predvsem črno-belega. Za tiste, ki želijo poleg tiskalnika tudi optični bralnik, pa izdelovalec ponuja model 6110 MFP, ki s tiskalniškega vidika ponuja povsem enake zmožnosti.

Xerox Phaser 6110

Kaj: Barvni laserski tiskalnik.

Tiskanje: 7.

Cena izpisa: 6.

Vmesniki: USB.

Cena: 190,85 EUR.

Izmerjena cena ČB strani: 0,03 EUR.

Izmerjena cena barvne strani: 0,17 EUR.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Nizka cena, kakovost črno-belega izpisa.

Proti: Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji