Objavljeno: 11.10.2008

Zoho - spletna alternativa velikanom

Podjetje Zoho se s svojim istoimenskim spletnim servisom vse bolj uveljavlja kot resna alternativa pisarniškim programom v obliki spletnih storitev, ki jih nudijo Google, Microsoft in drugi veliki ponudniki. Zoho želi s svojim paketom Zoho Business tako rekoč IT oddelek za mala podjetja, nanje pa je usmerjena tudi promocija izdelka. Vse storitve so namreč brezplačne za prvih deset uporabnikov, od tam dalje pa je cena 50 dolarjev na leto na uporabnika.

Zoho Business vključuje niz spletnih storitev, kot so urejevalnik besedil Zoho Writer, preglednica Zoho Sheet, predstavitveni program Zoho Show, program za upravljanje z dokumenti Zoho Docs, orodje za izdelavo zapiskov Zoho Note, wiki program Zoho Wiki, osebni organizator Zoho Planner, program za skupinsko delo Zoho Chat, zadnji član, ki so ga dodali pa je odjemalec za elektronsko pošto Zoho Mail.

Odjemalec nudi neomejen prostor za elektronsko pošto, nima nadležnih oglasov, možno pa je vključiti tudi svoj domenski naslov. Povrh vsega Zoho Mail podpira povezavo z drugimi poštnimi računi, ki podpirajo protokol POP3, omogoča pa tudi delovanje in prebiranje pošte brez priključitve na internet (uporabljen je sistem Google Gears). Obstajajo tudi prilagojeni spletni vmesniki za rabo na mobilnih telefonih, kot so Apple iPhone in Windows Mobile. Načrtujejo tudi podporo za druge odjemalce, v prvi vrsti BlackBerry.

S tem pa se ponudba družbe Zoho še ne konča, saj podjetjem ponujajo tudi druge gostovane storitve, ki so plačljive, kot so program za urejanje odnosov s strankami Zoho CRM, orodje za projektno vodenje Zoho Project, program za izdelavo spletnih baz podatkov Zoho Creator, konferenčni sistem Zoho Meeting, poročilni sistem Zoho DB & Reports, program za upravljanje s kadri Zoho People. V okviru storitev nastaja pravcati spletni sistem ERP, saj so na voljo že program za fakturiranje Zoho Invoice ter program za spletno izmenjavo poslovnih listin Zoho Marketplace.

http://www.zoho.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji