Objavljeno: 8.8.2017 09:00

Znanih več podrobnosti o Intelovem Core i9

Pri Intelu so spomladi napovedali procesor, ki se bo v njihovi družini Core uvrstil nad trenutno najzmogljivejšim i7. Gre za procesorje Core i9, za katere so sedaj objavili nekaj več podrobnosti.

Najzmogljivejši izmed njimi bo model i9-7980XE, ta bo imel 18 jeder s tehnologijo Hyperthreading, ta seveda omogoča, da ima vsako jedro dve niti delovanja (operacijski sistem bo tako kazal kar 36 jeder). Cena tega procesorja bo visokih dva tisoč dolarjev (brez davka), njegaova osnovna frekvenca bo 2,6 GHz (po potrebi se lahko dvigne do 4,4 GHz), termalna ovojnica pa 165 W.

Na drugi strani ponudbe bo i9-7900X z desetimi jedri (in spet s tehnologijo Hyperthreading), njegova cena bo še vedno spoštljivih 1000 dolarjev. Pri tem bo frekvenca 3,3 GHz (ta bo šla do 4,5 GHz), termalna ovojnica pa 140 W. Vmes med njima bodo še trije modeli z 12, 14 in 16 jedri.

V spletu velja prepričanje, da je novi procesor posledica oziroma odgovor na AMDjevo splavitev procesorjev Ryzen. Ti namreč ponujajo odlično zmogljivost in visoko število jeder po nižjih cenah kot primerljivi procesorji od Intela. V teh dneh se tudi pričakuje uradna splavitev AMDjevih najzmogljivejših procesorjev nove generacije, neuradno imenovanih Threadripper. Ti bodo ponujali 12 in 16 jedrne modele po razmeroma ugodnih cenah. Več o Intelovih novih procesorjih i9 je na voljo na Intelovi strani

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji