Objavljeno: 17.12.2008

Zasloni na dotik, generacija 2.0

Japonci so zopet korak pred ostalim delom sveta. Za tokratno vodstvo je poskrbela Kyocera, ki je že začela s serijsko proizvodnjo na dotik občutljivih plošč iz dveh plasti stekla za zaslone LCD. V primerjavi s tehnologijami, ki temeljijo na filmski prevleki in eni plasti stekla, Kyocerin sistem nudi daljšo življenjsko dobo in vrhunsko kakovost slike.

Nove Kyocerine plošče imajo edinstveno strukturo iz dveh plasti stekla, ki je hermetično zaprta. S tem lahko zagotovijo vrhunsko vidljivost in daljšo dobo delovanja kot konvencionalne plošče, občutljive na dotik. Steklo se nahaja na obeh straneh plošče, tudi tisti, ki je občutljiva na dotik. Novost je že na voljo, in sicer z diagonalama 14,5 in 15,8 cm (5,7 in 6,2 palca), kasneje pa bodo na voljo tudi druge velikosti.

Uporaba izredno prozornega stekla zmanjša razpršitev svetlobe iz okolice in zagotavlja jasno sliko brez motenj. Glavna prednost te značilnosti postane vidna pri uporabi na prostem. Kyocera je, da bi zmanjšala notranji odsev med površino plošče in zaslonom LCD, nanesla polarizirano prevleko na sprednjo stekleno plast. Običajno se ta prevleka nanese neposredno na zaslon LCD.

Uporaba stekla v primerjavi z običajnimi komponentami iz filmske plasti in stekla omogoča tudi boljšo odpornost in zaščito pred vlago (dovoljena temperatura okolice med skladiščenjem: od -40 do 95 stopinj Celzija; temperatura med delovanjem: -30 do 85 stopinj Celzija). Zaslon, občutljiv na dotik, je prav tako mogoče prilagoditi različnim potrebam, še najpogosteje ga najdemo v industrijskih aplikacijah, vključno s sistemi za avtomatizacijo proizvodnje, merilnih instrumentih in medicinskih napravah.

Naslednja generacija na dotik občutljivih zaslonov nam tako že namiguje, da bomo morebiti v prihodnje uporabljali tudi zaslone, ki bodo imeli dve plasti stekla, obe občutljivi na dotik, s čimer se bo njihova uporabnost še povečala.

www.kyocera.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji