Objavljeno: 11.11.2005

Zaključek Telekomunikacij 2005

V sredo, 9. novembra, se je v Grand hotelu Bernardin, v Portorožu, zaključila šesta konferenca Telekomunikacije 2005. Konferenca je zamišljena kot idealno mesto za izmenjavo idej, razpravo o trenutni stopnji razvoja in smernicah bodočega razvoja ponudnikov telekomunikacijskih izdelkov oz. storitev v vzhodnoevropski regiji.

Predavanja so se v grobem delila na predstavitve novih izdelkov in tehnologij ter na uporabo predstavljenih novosti na hitro rastočih trgih. Večina govorcev se je strinjala, da so telekomunikacijska tržišča naše regije veliko bolj zanimiva kot tržišča zahodnih držav saj je tukaj stopnja rasti vsaj dvakrat večja. Glavne smernice naj bi bile triple play (združevanje podatkovnih, govornih ter video storitev v enotne ponudbe), večanje deleža VOIP ter ponudba vsebine v telekomunikacijskih storitvah. Ponudba osnovnih telekomunikacijskih storitev kot so fiksna telefonija, mobilna telefonija, dostop do interneta in najem podatkovnih vodov naj bi v bližnji prihodnosti izgubila svojo vlogo, ponudniki se bodo usmerili na zagotavljanje novih, zanimivih vsebin in storitev.

Osrednji predavatelj letošnje konference je bil Tomi Ahonen, svetovalec, motivacijski govorec in pisec štirih bestselerjev s področja telekomunikacij. Po mnenju avtorja so tako imenovane digitalne skupnosti nekaj največjega po industrijski revoluciji, večjega kot elektrika, večjega kot računalniki, večjega kot ? Podjetja, ki novega pojava ne bodo dovolj hitro razumela, bodo obsojena na propad.

http://www.telekomunikacije.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji