Objavljeno: 17.12.2013 07:00

Zadnja letošnja številka Monitorja

Danes je izšla še zadnja letošnja številka revije Monitor, s katero smo nekoliko bolj pohiteli. V tej številki smo pripravili velik pregled najboljših letošnjih naprav. Opisali smo vse od najboljših prenosnikov, fotoaparatov in telefonov v različnih razredih pa do strojne opreme za zahtevnejše – procesorji, grafične kartice, itd.

Za tiste, ki pa načrtujejo nakup novega računalnika, smo pripravili nakupovalni vodnik za namizne in prenosne računalnike. Pišemo o vsem, na kar velja biti pozoren, predlagamo tudi nekaj različnih konfiguracij za različne vrste uporabnikov. Seveda smo se dotaknili tudi tablic in vmesnih rešitev, ki so zadnje čase vse popularnejše.

Z dvigom popularnosti brezžičnih naprav (tablic, pametnih telefonov), smo postali tudi vse zahtevnejši pri brezžičnih omrežjih, katerih signal marsikdaj ne seže dovolj daleč. Zato smo opravili manjši preizkus ojačevalcev brezžičnega signala, s katerimi lahko obstoječe omrežje razširimo še bolj oddaljene prostore.

Pri preizkusih naprav je kar nekaj novosti, med bolj zanimivimi je vsekakor Microsoftova igralna konzola naslednje generacije, Xbox One. Na preizkus sta k nam prišla tudi dva nova robota proizvajalca iRobot, eden, ki sesa ter drugi, ki pomiva tla. Pred nedavnim smo sestavili in preizkusili 3D tiskalnik, sedaj pa smo si ogledali še dve tovrstni napravi, obe iz domačih logov.

Kot vedno pa je v reviji še veliko različnih preizkusov, novic, mnenj in nasvetov. Vsem bralcem želimo lepe praznike, naslednja številka revije pa izide zopet konec januarja. Ogledate si lahko kazalo, seveda so članki preteklih številk brezplačno na voljo v našem arhivu.

Monitor lahko berete tudi:

  • na telefonih in tablicah Android in iOS,
  • lahko pa si ga preberete tudi v spletni različici in 
  • lahko ga prelistate v našem listalniku (če zakupite spletni dostop, je slednji v polni ločljivosti).
  • Seveda so vse dosedanje številke revije brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji