Objavljeno: 18.9.2016 01:00

YouTube kot družabno omrežje

Tako kot se je že nekaj časa domnevalo, je Google v javni preizkus poslal novo funkcionalnost, ki priljubljeni video servis YouTube spreminja domala v družabno omrežje. Novi zavihek Community Tab, ki ga lahko v izbranih video kanalih, omogoča da avtorji poleg video posnetka objavljajo sporočila, animacije v formatu GIF in celo video posnetke v živo.

Google je projekt »Backstage« več mesecev razvijal v sodelovanju z manjšo skupino avtorjev, ki YouTube uporabljajo kot družabni medij. Community Tab naj bi jih še bolj približal k gledalcem in vključil v dogajanje. Še posebej veliko možnosti za uspeh vidijo v kombinaciji z video posnetki oddajnimi v živo, kjer bodo uporabniki lahko na ta način interaktivno sodelovali z avtorji.

Google na ta način odgovarja na konkurenčne storitve Facebooka, ki se v zadnjih mesecih vse bolj ukvarja s širitvijo storitev na video področje, kjer je YouTube nesporna številka ena. Po drugi strani je to še eden od poizkusu, da bi Google povečal svoj delež platformah za družabna omrežja, kjer caplja za konkurenco.

K9V0p29u_UE

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji