Objavljeno: 8.3.2001

Yahoo! umaknili z borze

Težki časi za interneta podjetja se nadaljujejo, pri tem pa ni prizanešeno niti največjim. Podjetje Yahoo!, ki je še lani sodilo med najbolj uspešne internetne in računalniške družbe nasploh, je v sredo ustavilo trgovanje s svojimi delnicami na ameriški borzi. Zadnji dan trgovanja je vrednost delnice padla za 6,3% na 20,97 dolarja (po zaključku trgovanja celo na 18,56 dolarja), kar je kar 90% manj od vrhunca 205,63 dolarjev, doseženega lani. Trgovanje so ustavili predvsem zato, ker zaradi nizke cene delnic obstaja resna nevarnost sovražnega prevzema družbe.

Yahoo! je še vedno najbolj obiskan spletni iskalnik, ki je svojo dejavnost uspešno preselil tudi na druga področja, toda splošno nazadovanje v ameriški ekonomiji, strah pred internetnimi družbami in drastično zmanjšanje oglasov so močno oslabile družbo s finančnega vidika.

To je vplivalo tudi na zmanjšanje zaslužka v zadnjem četrtletju, ki je napovedan v višini 170 do 180 milijonov dolarjev, v nasprotju z 232 milijonov dolarjev, kolikor so pričakovali analitiki. Zaradi tega so pri družbi Yahoo! že napovedali odstop direktorja Tim Koogla, ki bo ostal le predsednik upravnega odbora. Novi direktor še ni znan. Sicer pa je Yahoo! v zadnjih tednih zapustilo več ključnih ljudi, predvsem iz hčerinskih podjetij v drugih državah.

http://www.yahoo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji