Objavljeno: 20.10.2015 01:00

Xiaomi Ninebot mini – kitajski Segway

Kitajsko podjetje Xiaomi kar ne neha presenečati in kot po tekačem traku predstavlja nove izdelke na področjih, na katerih doslej niso bili prisotni. V novem valu novosti najbolj izstopa električni dvokolesnik Ninebot mini, ki se zgleduje po znamenitem Segwayu. Xiaomi je bil doslej eden največjih vlagateljev v dvokolesnike Ninebot, ta pa je nedavno prevzel družbo Segway.

Za razliko od vzornika je Ninebot mini precej manjši, saj nima krmila v višini rok, temveč zgolj opornik za noge, s katerim tudi upravljamo vozilo, katerega stabilnost nadzirajo žiroskopi. Ninebot mini dosega do 16 km/h, z enim polnjenem akumulatorjev pa lahko prevozimo do 22 km.

Celota tehta »le« 12,8 kg, kar pomeni, da dvokolesnik brez težav dvignemo v prtljažnik avtomobila, ali ga po potrebi premaknemo čez oviro na poti. Najlepša plat te novosti pa je cena, saj namerava Xiaomi vozilo prodajati za komaj 275 evrov (preračunano iz cene za Kitajsko), kar je le dvajsetina (!)cene najcenejšega Segwaya.

Tako kot se spodobi za Xiaomi, ima Ninebot mini vgrajen vmesnik do pametnih telefonov, kjer lahko nastavljamo parametre, spremljamo delovanje, prometne informacije in nadgrajujemo programsko opremo vozila. Na Kitajskem bo v prodaji od novembra, za zdaj pa še niso objavili načrtov za ostanek sveta.

0p1xNkKCF_U

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji