Objavljeno: 12.9.2017 01:00

Xiaomi Mi Mix 2

Le dan pred predstavitvijo nove generacije Applovih telefonov je kitajski Xiaomi predstavil nov model, ki bo morda eden največjih tekmecev prihajajočih iPhonov. Mi Mix 2 je naslednik dosedanjega najzmogljivejšega modela kitajskega proizvajalca in se tako kot iPhone X lahko pohvali z zaslonom, ki sega domala do robov ohišja.

Telefon, ki ga je oblikoval Philippe Starck, ima 6-palčni (natančneje 5,99-palčni) zaslon ločljivosti 2.160 x 1.080 pik v precej podolgovatem razmerju 18:9. Kot se spodobi za telefone znamke Xiaomi, ima zelo zmogljivo elektroniko: procesor Snapdragon 835, 6 GB RAM, 64, 128 ali 256 GB Flash RAM, vmesnik USB-C in tipalo za razpoznavo prstnih odtisov na zadnji strani telefona. Kupci lahko računajo na fotografska tipala z ločljivostjo 12 in 5 milijonov pik.

Ena večjih posebnosti telefona je zunanjost, ki je narejena iz keramike in pritrjena na ogrodje iz aluminija. Xiaomi pa bo ponujal tudi posebno različico Special Edition, ki bo imela ohišje v celoti iz keramike (unibody) in kar 8 GB delovnega pomnilnika. Ker je takšno ohišje precej težko proizvajati, lahko računamo, da bo telefon bržkone maloserijski izdelek, bolj ali manj za kitajski trg.

Najcenejši Mi Mix 2 bo na kitajskem stal okoli 500 dolarjev, kar je bistveno manj od konkurence. Model z 256 GB Flash RAM bo stal okoli 610 dolarjev, kar je še vedno zelo ugodno glede na vgrajeno elektroniko. Model Special Edition bo stal 720 dolarjev. Po vsej verjetnosti bo Xiaomi telefon ponujal po celem svetu, a bo vsajna začetku prodaja sprožena le na Kitajskem. Ker telefon podpira kar 43 različnih mobilnih standardov in omrežij, je moč pričakovati, da se bo prej ali slej pojavil tudi drugod.

EC7P8XqGV18

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji