Objavljeno: 31.1.2004

Xerox stavi na nove laserje

Xerox skuša s trojico novih laserskih tiskalnikov pritegniti uporabnike, ki bi se sicer odločali za največje tekmece. Prva novost je črno-beli laserski tiskalnik Phaser 4500, ki se lahko pohvali kot trenutno najhitrejši izdelek v razredu laserjev s ceno pod 1.000 dolarjev. Tiskalnik zmore natisniti kar 36 strani na minuto, ob tem pa podpira ločljivost tiska do 1.200 pik na palec. Ob tem za prvo stran izpisa rabi le osem sekund, kar je zasluga hitrega procesorja s taktom 400 MHz. Ob nizki ceni pa Xerox ne stavi zgolj na hitrost - tiskalnik ima že v osnovi vgrajen opisni jezik Adobe PostScript 3, zmožnost tiska do samih robov in kar dva predala za papir s skupno zmogljivostjo 700 listov.

Druga novost je Xeroxova posebnost, nova generacija tiskalnikov s termičnim nanosom voska. Model Phaser 8400 zmore tiskati v barvah s hitrostjo do 24 strani na minuto, kar je več kot doslej. Tudi tu pa Xerox stavi na nov element - ceno pod 1.000 dolarjev, medtem ko so doslej za tovrstni izdelek računali med 1.400 in 1.500 dolarji. Tudi ta tiskalnik je zelo dobro opremljen, saj ima že osnovni model 512 MB RAM, procesor s hitrostjo 500 MHz, tisk prve strani v šestih sekundah in zmožnost tiska z ločljivostjo do 2.400 pik na palec. Osnovni model ima vgrajen zaporedni in USB 2.0 vmesnik, večje različice pa še omrežne vmesnike in druge dodatke. Cena izpisa znaša okoli 10 centov na stran, kar je primerljivo s stroški laserskih tiskalnikov.

Zadnja novost pa je barvni laserski tiskalnik Phaser 7750, ki zmore natisniti kar 35 barvnih ali črno-belih strani na minuto. Poleg tega ima vgrajen sistem za kalibracijo barv PhaserCal, ki omogoča profesionalno kakovost in ujemanje barv tako v okoljih Windows, kot MacOS. Prvo stran tiskalnik natisne v 10 oziroma 11 sekundah (črno-bela ali barvna stran), sistem poganja procesor s taktom 715 MHz, ločljivost tiska pa je 1.200 pik na palec. Posebnost je tudi zmožnost tiska na papir dolžine do 120 centimetrov, Phaser 7750 pa podpira seveda tudi PostScript 3.0. Cena tiskalnika je 5.600 dolarjev.

http://www.xerox.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji