Objavljeno: 9.8.2001

Windows XP pri nekaterih morda že pred oktobrom

Kot kaže je Microsoft dovolil proizvajalcem osebnih računalnikov, da bodo ti začeli nov operacijski sistem Windows XP nalagati na nove sisteme že v drugi polovici septembra, cel mesec pred uradno predstavitvijo, ki je postavljena na 25. oktober. Analitiki menijo, da so se za ta korak odločili predvsem na prošnjo proizvajalcev računalnikov, ki računajo s tem povečanje prodaje novih sistemov. V zadnjem četrtletju je tako prodaja računalnikov PC upadla za 8%, z Windows XP pa naj bi se do konca leta to močno saniralo.

Najbrž ni nič nenavadnega, če prav za isto obdobje Intel načrtuje drastično znižanje cen svojih najzmogljivejših procesorjev Pentium 4, po nekaterih podatkih celo za 50% glede na sedanje. Skupno naj bi računalniki in nov sistem tako predstavljali atraktivno ponudbo za nadgradnje v časih, ko prodaje na nekaterih tržiščih močno upada.

Nekateri pa tudi menijo, da se je Microsoft odločil za ta korak tudi zato, da bi s tem izdelek poslal na tržišče pred morebitnimi novimi odločitvami sodišča in morebitnih novih tožnikov, ki bi morda lahko ustavili začetek prodaje Windows XP.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji