Objavljeno: 2.11.2005

Windows in Office Live

Microsoft je na tiskovni konferenci v San Franciscu predstavil svoje načrte o operacijskem sistemu in pisarniški zbirki na zahtevo. Podjetje že razvija spletni aplikaciji in storitvi Windows Live in Office Live, ki sta trenutno v razvojni stopnji beta. V Redmondu poudarjajo, da izdelka ne bosta zamenjava za klasičen Windows in Office, ampak bosta služila kot dopolnitev in za izboljšanje uporabniške izkušnje pri delu z Microsoftovimi rešitvami.

Obvezen sestavni del storitev bo tudi oglaševanje, saj si je po besedah Billa Gatesa oglaševalski model že v preteklosti izboril pomembno vlogo in se je izkazal za koristnega. Gates želi s pomočjo oglasov k novim storitvami privabiti tudi svoje partnerje in celo konkurente, saj gre po njegovih besedah pri prehodu v spletne storitve za preobrazbo celotnega vesolja.

Windows Live je pravzaprav samo novo ime storitev MSN.com. Windows Live Mail bo zamenjal Hotmail, Windows Live Messenger bo nasledil MSN Messenger 8, MSN Search pa se bo preimenoval v Windows Live Search. Na voljo bo tudi varnostno središče OneCare Live, storitve MSN.com, kot jih poznamo danes, pa se bodo ohranile.

Office Live bo (podobno kot Windows-MSN) nasledil Microsoftove rešitve za mala podjetja in bo na voljo breplačno. Podjetjem bo s pomočjo različnih storitev omogočal spletne predstavitve in ponujal brezplačno gostovanje spletnih strani na 30 MB prostora ter brezplačno domeno, v zameno pa se bodo na spletnih straneh predvajali Microsoftovi oglasi. Storitvi bosta na voljo že prihodnje leto, a še vedno v stopnji beta in samo za povabljene.

http://www.microsoft.com

http://www.live.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji