Objavljeno: 26.10.2012

Windows 8 že v Sloveniji

Microsoftov operacijski sistem Windows 8 je tu. Po zelo uspešnem Windows 7, prodali so 670 milijonov licenc, so v trgovine po več kot treh letih razvoja poslali poskus ubranitve prestola v svetu, ki mu vlada dotik. Napovedi kažejo, da bo že čez nekaj let na svetu več tablic in pametnih telefonov kot PCjev. Microsoft se tega zaveda, zato vse stavi na nova Okna. Windows 8 preprosto mora uspeti.

Ker niso želeli na cedilu pustiti razvijalcev klasičnih namiznih aplikacij, so v prilagajanju novim razmeram ubrali salomonsko rešitev, izdelali so inovativni, dotiku primeren uporabniški vmesnik, ki upravlja posodobljeno različico operacijskega sistema Windows 7. S tem naj bi kupcem dostavili najboljše od obeh svetov.

Windows 8 je na voljo v dveh različicah, osnovna je namenjena domačim uporabnikom, medtem ko je verzija Pro za profesionalno rabo in tehnološke navdušence. Istočasno v ogenj pošiljajo še soroden operacijski sistem, ki si z Osmico deli predvsem uporabniški vmesnik s ploščicami. Windows RT podpira naprave s procesorji ARM in bo na voljo le skupaj s tablicami, na katere bo predhodno nameščen.

Microsoft je lastnikom Windows XP, Viste ali Sedmice pripravil ugodno ponudbo, ki velja do konca januarja 2013. Tistim, ki so Windows 7 kupili med 2. junijem 2012 in 31. januarja 2013 pa je namenjena nadgradnja Pro za zgolj 14,99 evra. Nakup je možen po spletu ali v trgovinah po svetu, tudi v Sloveniji. Tako operacijski sistem Windows 7, kot trgovina Microsoft Windows Store, ki med drugim ponuja izdelke slovenskih avtorjev (npr. Poslovni imenik), sta na voljo v slovenskem jeziku.

windows.microsoft.com/sl-SI/windows/buy

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji