Objavljeno: 22.10.2015 01:00

WD kupil družbo Sandisk

V nekaj dneh smo bili priča že dveh velikih prevzemov na področju pomnilniških sistemov. Po tem, ko je Dell prevzel družbo EMC, se je zdaj za podoben korak odločil dolgoletni velikan na področju, Western Digital Corporation, ki za 19 milijard dolarjev kupuje kalifornijskega soseda Sandisk.

WD s tem nakupom dobiva tisto, kar mu najbolj manjka, vstopnico na področje pomnilniških sistemov Flash RAM, kot so enote SSD in pomnilniške kartice. Z nakupom se bo pravzaprav zavihtel na sam vrh ponudbe, hkrati pa prišel do zelo pomembnega nabora patentov, ki v tej industriji veliko veljajo.

WD, ki je bil ustanovljen že davnega leta 1970 je od vedno deloval na področju magnetnih diskov. Na področju, kjer velja že desetletja huda konkurenca, se je prebijal z tehnološkimi inovacijami, pa tudi prevzemi. Nenazadnje je leta 2011 za 4,3 milijarde dolarjev prevzel Hitachijev oddelek HGST, podjetje za diske, ki je po svoji plati pred časom prevzel oddelek za diske družbe IBM. Kot je razvidno ima WD zdaj v lasti cel kup intelektualnega dela na področju računalniških pomnilnikov.

Nakup bodo morale še potrditi ustrezne agencije v ZDA in na Kitajskem, kjer ima Sandisk veliko proizvodnih zmogljivosti. S prevzemom se strinja tudi družba Toshiba, ki je sicer dolgoletni partner podjetja Sandisk in ima z njim celo skupno proizvodno družbo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji