Objavljeno: 6.8.2001

WAP 2.0 pripravljen

Združenje WAP Forum, ki skrbi za razvoj standarda WAP (Wireless Application Protocol) je predstavilo določitve za drugo generacijo protokola imenovano WAP 2.0. Ta je rezultat sodelovanja z glavnima organizacijama, ki skrbita za razvoj internetnih standardov - konzorcijem World Wide Web Consortium in združenjem Internet Engeneering Task Force.

Bistveno novost predstavlja dejstvo, da označevalni jezik WML sedaj temelji na arhitekturi XHTML in vključuje tudi stopničaste slogovne liste (Cascading Style Sheets), kar bistveno pohitri nalaganje zapletenih spletnih strani in dokumentov XML. Dodana je tudi podpora za internetna protokola HTTP/1.1 in TCP/IP ter varnostni protokol TLS, ki bo omogočal mobilno nakupovanje in bančništvo. Med storitvami, ki jih bo WAP 2.0 omogočal so najpomembnejše zagotovo sinhronizacija podatkov preko protokola SyncML, pripravljenost na predstavnostno bogate vsebine z Multmedia Messaging Service, t.i. push tehnologija, ki omogoča samodejno nameščanje potrjenih aplikacij in vsebin in možnost hrambe podatkov na strežnikih.

Poleg uporabnikov pa se bodo novega standarda razveselili tudi razvijalci strani, saj arhitektura XHTML omogoča bolj standardizirano ustvarjanje spletnih strani.

http://www.wapforum.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji