Objavljeno: 31.10.2000

Wacom PL500

Podjetje Wacom je predstavilo nove izdelke, ki združujejo grafično tablico in ploski monitor LCD. Wacom PL-500 odlikujeta predvsem boljša kakovost slike in preprostejše ravnanje. Model PL-500 omogoča neposreden vnos podatkov s peresom prek barvnega zaslona LCD z aktivno matriko in 15,1- palčno diagonalo. Zaslon ima ločljivost 1024 × 768 pik, prikaže pa lahko 16 milijonov barvnih odtenkov.

Zamisel povezave grafične table in prikazovalnika LCD v strnjeno celoto omogoča uporabnikom risanje, skiciranje in pisanje s peresom neposredno na zaslonu. Naravne odlike dela s peresi, denimo občutljivost za pritisk, v povezavi s prevleko zaslona LCD zagotovijo uporabniku občutek dela s pravim papirjem. Dodatno prednost pomeni tudi izdatni prihranek prostora, saj za upravljanje računalnika ne potrebujemo miške.

Delovna površina novega modela PL-500 je za približno 30 odstotkov večja od predhodnika PL-400. Novi zaslon zagotavlja širši zorni kot gledanja, večjo svetlost, ostrino in barvno globino. Grafično tablico priključimo neposredno na digitalni grafični vmesnik (priložen) in vmesnik USB na računalniku. Paketu je priložen slikarski program Painter Classic in nekaj pomožnih programov. Cena novega modela je 740.000 tolarjev.

http://www.wacom.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji