Objavljeno: 20.2.2013

Vrhunsko priznanje za Videolectures.NET

Spletni portal Videolectures.NET je v akademskih vodah priznan že vrsto let, zdaj pa je delo raziskovalcev in avtorjev Instituta Jožef Štefan doseglo še vrhunsko mednarodno priznanje. Organizacija Združenih narodov in Unesco, oziroma njihov globalni forum za informacijsko družbo so mu podelili nagrado za najboljši izdelek desetletja v kategoriji e-znanost in tehnologija.

Portal omogoča brezplačno dostop do izobraževalnih in znanstvenih video predavanj. S tem omogoča dostop do vrhunskega znanja in znanstvenih dosežkov akademskemu in poslovnemu svetu ter širši javnosti, ne glede na državo slušateljev. Na portalu je trenutno objavljenih kar 14.251 predavanj, ki jih je imelo 10.763 avtorjev znanstvenikov. S tem je Videolectures največji tovrstni portal na svetu.

Ob 10. obletnici Globalnega foruma za informacijsko družbo so v okviru UN, ki podeljuje vsake dve leti podeljuje nagrade Wordl Summit Award, tokrat vnovič ocenili zmagovalce zadnjih deset let in izbrali osem najboljših, med katerimi je v kategoriji e-znanost zmagal portal Videolectures.NET.

Čestitke s strani uredništva Monitorja!

http://videolectures,.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji