Objavljeno: 9.11.2016 01:00

Vpoklic dronov GoPro

Na obzorju je nova, čeprav manjša afera povezana z množičnim vpoklicem izdelkov. Podjetje GoPro, sicer znano predvsem kot vodilni ponudnik akcijskih video kamer, ki je šele nedavno vstopilo na področje dronov, je najavilo popoln vpoklic svojega prvenca, mini helikopterčka Karma.

Podjetje navaja, da se v »manjšem številu primerov lahko zgodi, da pride do prekinitve napajanja med delovanjem«. Po fizikalnih zakonih to pomeni, da dron brez opozorila trešči na tla. Čeprav želi družba primer ublažiti, so vpoklicali vse prodane izdelke, teh pa naj bi bilo okoli 2.500. Tudi če se pri nekaterih uporabnikih Karma obnaša normalno, želi GoPro še vedno izdelek nazaj. Varnost je v tem primeru prioriteta.

Podjetje bo kupcem povrnilo kupnino, izdelek pa nameravajo vrniti v prodajo šele, ko bodo odpravili težavo in bodo ob tem prepričani, da je ta trajna. Najbrž so odgovorni pri GoProju močno pod vtisom javnomnenjskega debakla, ki ga je doživel Samsung s svojimi vnetljivimi telefoni Note7, zlasti pa postopki iskanja rešitve.

Za razliko od korejskega giganta, ki je finančno močan, pa utegne imeti afera za GoPro resnejše posledice. Podjetje se sooča z resnimi poslovnimi težavami zaradi hitrega vpada prodaje pri akcijskih kamerah. Podjetje je v zadnjem letu zabeležilo padec prodaje kar za 160 milijonov dolarjev, zaradi tega je vrednost delnice, nekoč pri 80 dolarjih, padla pod vrednost 10 dolarjev. Še preden so najavili vpoklic Karme.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji