Objavljeno: 14.4.2017 01:00

Vodafone ukinja stroške gostovanje v 40 državah

Bliža se čas, ko bo po direktivi Evropske unije v veljavo prešla prepoved zaračunavanja stroškov gostovanja pri storitvah mobilne telefonije in prenosa podatkov. Mednarodna telekomunikacijska družba Vodafone je zdaj prva, ki je objavila nove telekomunikacijske pakete, ki upoštevajo ta nova določila. Še več, brezplačno gostovanje bodo nudili tudi v številnih državah Evrope, ki niso članice EU.

Vodafone je (najprej v Veliki Britaniji) predstavil tri nove pakete: Essential, Red Extra in Red Entertainment, ki se v osnovi razlikujejo predvsem po kvoti za prenos podatkov. Osnovni Essential Britancem za 9,5 funtov (okoli 11 evrov) ponuja mesečno do 250 minut pogovorov, neomejeno število sporočil in do 250 MB prenosa podatkov. Za (preračunano) 21 evrov dobijo že neomejeno število klicev in 2 GB podatkov mesečno. Od tu dalje se spreminjajo samo omejitve količine in stroški prenesenih podatkovnih prenosov: 25,5€ za 4 GB, 31,4€ za 8 GB, 40,7€ za 20 GB in 46,5€ za 40 GB. Primeri so zanimivi, ker verjamemo, da bodo tudi tekmeci Vodafona na evropskem trgu ostali v tovrstnih okvirjih.

Nekoliko preseneča poteza, da bodo brez stroškov gostovanja pakete ponujali tudi izven EU, torej v naslednjih državah: Albanija, Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Kanalski otoki (Jersey), Hrvaška, Ciper, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francija, Malih Antilih (Guadeloupe, Martinique), Nemčija, Gibraltar, Grčija, Madžarska, Islandija, otok Man, Italija, Latvija, ihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Republika Irska, Romunija, San Marino, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica in Turčija. Najbrž je razvidno, da nekatere Evropske države, sicer izven EU, manjkajo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji