Oglasno sporočilo
Objavljeno: 22.2.2021 09:00

ViewSonic – mojstri vizualizacije

Ko želimo najboljše, se obrnemo na specialiste, strokovnjake na posameznem področju. Pri prikazu vsebin, pa naj bo to na računalniških monitorjih, projektorjih ali interaktivnih tablah, izstopa podjetje ViewSonic.

ViewSonic ima bogato zgodovino, saj že od leta 1987 izdeluje vrhunske računalniške naprave, pretežno monitorje in projektorje, ki jih je v zadnjih letih dopolnilo še z interaktivnimi tablami in zasloni za digitalno oglaševanje. Logotip, ki ga sestavljajo barvite avstralske ptice, poudarja prikaz živih barv, slogan »Opazite razliko« oziroma v izvirniku See the difference pa je sam po sebi dovolj zgovoren. V čem danes blesti ViewSonic?

Monitorji za zahtevne

Uporabniki se še premalo zavedamo, kako pomemben je pravzaprav računalniški monitor, pa čeprav pred njim preživimo več ur dnevno, nekateri celo cel delavnik. ViewSonic ima v ponudbi več sto različnih monitorjev, zato bo vsakdo našel sebi najbolj primernega. Izpostavili bi monitorje za poslovno rabo, modele VG48, ki so zasnovani za sodobne pisarne. Poleg odlične slike jih odlikuje še vrhunska ergonomija, saj jih je moč hitro in enostavno prilagoditi različnim vrstam rabe, pa še kabli se elegantno skrijejo v stojalo.

Monitorji, ki podpirajo tudi funkcijo slike v sliki, lahko prikažejo najrazličnejše vire slike, za kar so opremljeni z vsemi sodobnimi vmesniki (HDMI, DisplayPort, celo USB 3.1 Type- C). Nadvse tanek stranski rob je zasnova tako, da je uporaba dveh ali treh monitorjev, drugega ob drugem, kar se da nemoteča. Grafičnim oblikovalcem, fotografom, video producentom in inženirjem pa je namenjena družina profesionalnih monitorjev VP, ki premorejo tehnologijo ViewSonic ColorPro. Prikazujejo namreč kar se da realistično sliko, saj premorejo 14-bitno barvno globino in lahko prikažejo kar 4,39 milijarde barvnih odtenkov. Prav tako so že tovarniško barvno umerjeni za kar najnatančnejši prikaz barv.

Vsem, ki prisegajo na digitalno zabavo, večpredstavnost in igranje iger, je namenjena družina monitorjev VX. Ti monitorji so, podobno kot poslovni in profesionalni modeli, opremljeni s tehnologijo proti utripanju slike (Flicker-Free) ter filtrom za zmanjšanje količine očem škodljive modre svetlobe. Odlikujeta jih sodobna oblika in nabor priključkov (HDMI 2.0 ter DisplayPort 1.2a), ki poskrbita, da bodo dolgo prikazovali odlično sliko tudi ultra visoke ločljivosti. Najbolj zagrizenim igričarjem pa je namenjena družina monitorjev Elite XG, ki poleg izjemno visokih ločljivosti prinaša še visoko frekvenco osveževanja slike, katera zagotavlja povsem tekoče igranje iger – podprta sta oba najbolj razširjena standarda AMD FreeSync ter NVIDIA G-Sync. Za piko na i pa so igričarski monitorji opremljeni še s prilagodljivo osvetlitvijo okolice LED.

Projekcija in čar dolge diagonale

ViewSonic je na tržišče LED-projektorjev vstopil leta 2017 in v zgolj treh letih postal tretji največji proizvajalec LED-projektorjev na svetu, po prodaji pa vodi že v 32 državah sveta. Zgolj v prvi polovici letošnjega leta je ViewSonic povečal prodajo projektorjev za slabo tretjino. To je podjetju uspelo predvsem s t. i. pametnimi projektorji, ki ponujajo dobro razmerje med ceno in zmogljivostmi. ViewSonicovi LED-projektorji niso zgolj projektorji, temveč so za razliko od številnih konkurentov celovite rešitve. Poleg napredne projekcijske tehnologije namreč nudijo tudi napredno funkcionalnost povezovanja (žičnega in brezžičnega), upravljanja na daljavo ter predvajanja vsebin – lokalnih in pretočnih. LED-projektorji za hišni kino so opremljeni tudi s kakovostnimi zvočnimi rešitvami, pod katere je podpisan proizvajalec Harman Kardon/JBL. Podobno kot pri monitorjih, ima ViewSonic v ponudbi več deset projektorjev za različne namembnosti – od modelov za hišni kino, prenosnih projektorjev, laserskih projektorjev, igričarskih projektorjev do modelov za rabo v pisarnah, sejnih sobah ter učilnicah.

Prihodnost sestankov in izobraževanja

Interaktivne table ViewSonic ViewBoard so med najbolj naprednimi na tržišču in kažejo smer razvoja sestankov in poučevanja oziroma izobraževanja. Najnovejši model, ViewBoard IFP70 omogoča enostavno interaktivno predstavitev občinstvu v prostoru ali na daljavo. Na računalnik je interaktivna tabla, ki je na voljo v različicah z diagonalo do 86 palcev (218 cm) povezana preko vmesnika USB-C ter podpira prenos zvočnih in video vsebin. Microsoftov certifikat Windows Collaboration Displays (WCD) pa daje vedeti, da lahko izkoristi vse funkcionalnosti rabe digitalnega peresa in tehnologije Windows Ink, kot tudi enostavno prikazovanje, ustvarjanje in deljenje vsebin v pisarniški zbirki Office 365. Za napredne funkcionalnosti interaktivnih video konferenc skrbi kamera s širokokotno lečo, šestsmerni mikrofon pa zanesljivo zajame zvok. Piko na i pa seveda postavi namenska programska oprema myViewBoard Display ter myViewBoard Manager, ki tudi začetnikom olajša deljenje vsebin in prikaz le teh z mobilnih naprav.

Komur je mar, kakšno sliko gleda, naj pogleda v smeri rešitev ViewSonic.

Več informacij in nakup na https://www.www.pcplus.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji