Objavljeno: 13.12.2011

uTorrent 3.1 z novimi dobrotami

Pri družbi BitTorrent so predstavili novo različico priljubljenega programa za prenos datotek po načelu P2P, ki prinaša številne zanimive novosti. Kot v prejšnji različici, je novi uTorrent na voljo v brezplačni in plačljivi različici, ki prinaša še nekaj več proti letni naročnini v višini 24,95 dolarjev.

Ob različici sta dobili vgrajen predvajalnik večpredstavnih datotek, ki temelji na priljubljenem programu VLC. Pri tem je pomembno, da zna predvajalnik predvajati tudi delno prenesene datoteke, kar omogoča denimo predogled filmov še preden se te v celoti prenesejo na domači računalnik.

Druga zanimiva novost je zmožnost samodejnega prenosa prenesenih posnetkov neposredno na druge naprave v domačem okolju, kot so telefoni in tablice z Apple iOS ter Google Androidom, pa tudi igralne konzole Sony PlayStation 3 in Microsoft Xbox 360.

Najpomembnejša novost plačljive različice je vgrajen protivirusni program, ki zna pregledovati prenesene datoteke že med samim prenosom in preprečuje, da bi zaman prenašali okužene datoteke. Koda te novosti temelji na priznanem protivirusnem programu BitDefender.

Proti plačilu dobimo tudi širši nabor podprtih kodekov v vgrajenem predvajalniku, predvsem pa zmožnost sprotnega pretvarjanja večpredstavnih datotek v poljubni ciljni zapis. To pride še posebej prav pri prenosu datotek na druge naprave, ki tipično ne podpirajo celotnega nabora zapisov, kot denimo osebni računalniki.

uTorrent Plus 3.1, kot se imenuje plačljiva različica, ne nazadnje prinaša tudi izboljšan daljinski dostop do odjemalca. Ne samo, da lahko prenos datotek prožimo in preverjamo prek spletnega odjemalca, kot pri brezplačni različici, temveč lahko prenesene datoteke tudi na zelo preprost način prenesemo na oddaljeni računalnik, brez da bi tam uporabljali ostale funkcije P2P omrežja.

http://www.utorrent.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji