Objavljeno: 19.12.2013 12:00

Tablica za 30 funtov

V Veliki Britaniji so začeli prodajati tablico UbiSlate 7Ci, ki je različica indijske »državne« tablice Aakash 2. Stane borih 30 funtov oz. 35 evrov po naše.

UbiSlate ima 7-palčni zaslon, 512 MB pomnilnika, 4 GB »diska« in seveda povezljivost Wifi. Opazovalci opozarjajo, da bodo morebitni kupci zelo razočarani, če jo bodo primerjali s cenejšimi (in še vedno veliko dražjimi) tablicami drugih proizvajalcev, kot je recimo Amazonov Fire, vendar da načeloma zadostuje za dostop do interneta.

Indijska tablica Akaash je bila zamišljena kot pripomoček za »opismenjevanje« indijskih otrok, vendar je uspela šele njena druga različica. V povezavi z indijsko vlado, ki jih je kupila v ogromnih količinah, je postala najbolje prodajana tablica v Indiji, čeprav so jo v zadnjem času prehiteli Samsungovi modeli.

Trend cenejših tablic tudi sicer postaja vedno bolj opazen. Tudi pri nas se prodajajo modeli, ki stanejo manj kot 100 evrov, eno takih (s ceno 103 evre) smo pred kratkim preizkusili tudi v Monitorju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji