Objavljeno: 2.12.2005

T-2 odgovarja Telekomu

Iz podjetja T-2 smo dobili naslednje pojasnilo:

V novici, objavljeni 29.11.2005 so objavljene neresnice in netočni podatki v zvezi s T-2, ki jih navaja konkurenčno podjetje. Dejanski položaj je naslednji (številke, ki jih navajamo so dokumentirane):

Do današnjega dne je bilo naročil okoli 20.000.

T-2 je na Telekom Slovenije poslal okrog 8000 poizvedb za polni razvezan dostop, poleg tega pa še okoli 5000 poizvedb za delni razvezan dostop, ki ga uporabniki storitev T-2 naročajo zaradi ohranitve telefonske številke, saj prenosljivost telefonskih številk tudi leto dni po zakonskem roku še ni mogoča. Ker Telekom Slovenije z vsemi sredstvi poskuša preprečiti prehod uporabnikov na omrežje T-2, je število preključitev samo 400.

Telekom Slovenije namreč pri poizvedovanju o možnosti priključitve naročnikov na omrežje T-2 zavrne priključitev tistih uporabnikov, kjer v telefonskem kablu, v katerem so parice teh naročnikov, nima rezerve od 20 do 50 % praznih paric, kar je groba kršitev tako RUO kot Zakona o elektronskih komunikacijah in Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Telekom Slovenije tudi ne spoštuje postopka priključitev uporabnika in ne zagotavlja podjetju T-2 bakrenih paric brez montiranih naprav, saj na paricah pušča varovala proti prenapetnostnim impulzom, ki bistveno vplivajo na prenos signala VDSL ali ga celo onemomogočijo.

Govoriti o neodgovornosti za kvaliteto bakrene parice je glede na navedeno prav ironično.

http://www.t-2.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji