Objavljeno: 11.1.2012

Švicarski žepni nož z 1 TB pomnilnikom

Švicarski žepni noži so desetletja eden najbolj priljubljenih izdelkov med moškimi, zdaj pa se srečujejo tudi s tehnologijo 21. stoletja. Podjetje Victorinox je predstavilo nepogrešljiv pripomoček vsakega ljubitelja narave, ki pa ima skladno s časi, vgrajen tudi pomnilniški ključek USB. Nič nenavadnega, če ne bi obstajala celo različica, ki premore dovolj prostora za hrambo kar 1 TB podatkov.

S tem je Victorinoxov izdelek najmanjša pomnilniška enota tovrstne velikosti, povrh vsega pa nudi tudi nadvse hitro delovanje. Ob tem, da podpira vmesnike USB 2.0 in 3.0 nudi hitrost prenosa podatkov 220 MB/s pri branju in 150 MB/s pri pisanju podatkov, več kot pri prvotnih enotah SSD. Kljub skromnim dimenzijam (ne smemo pozabiti, da je ključek pri prenašanju zložen v notranjost večfunkcijskega noža) ima vgrajen zaslon LCD (črno-beli, 96 x 48 pik) in podpira strojno šifriranje podatkov z 256-bitnim ključem AES.

Kdor ne potrebuje 1 TB različice, so na voljo tudi izvedbe s 64, 128 in 256 GB. Ker gre za ekskluzivni izdelek priznanega proizvajalca, se ne smemo preveč čuditi izjemno visoki ceni - za tovrstni visokotehnološki nožek bo potrebno odšteti med 400 in 3.000 dolarji, brez DDV.

http://www.victorinox.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji