Objavljeno: 29.12.2003

Sun napada javni sektor s sistemom JDS

V britanski vladi bi radi zmanjšali stroške za programsko in strojno opremo, zato resno razmišljajo o odprtokodnih alternativah. Doslej so že preizkusili IBM-ove strežniške programe, zdaj pa je na vrsti Sun s svojima sistemoma Java Desktop System (JDS) and Java Enterprise System (JES) za namizne računalnike. V igri je kar precej denarja, saj gre za 500.000 vladnih uslužbencev, zato je gneča med potencialnimi ponudniki razumljiva.

Britanska vlada pravi, da so vrata še naprej odprta tudi za Microsoft, ki pa mora seveda priti na dan z ugodno ponudbo. Pri Sunu niso hoteli razkriti, po kakšni ceni so Britancem ponudili JDS in JES, povedali so le, da bosta stala manj kot 150 dolarjev na uporabnika, kolikor jih ponavadi zaračunajo za oba programa. Britanska vlada si je vzela za testiranje šest mesecev časa, Sunovo programje pa bo istočasno preizkusil tudi britanski zavod za zdravstveno varstvo.

Sun pa na področju javnega sektorja ne računa le na posel v Britaniji, saj je nedavno objavil, da se s kitajskim podjetjem China Standard Software (ki ima podporo kitajske vlade) dogovarja o prodaji več milijonov računalnikov s prednastavljenim JDS.

http://www.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji