Objavljeno: 20.11.2001

Sun je objavil novo različico J2EE

Sun je pred kratkim objavil novo različico razvojne platforme Java 2 Enterprise Edition (ver. 1.3) s funkcionalnim opisom in natančno specifikacijo. Kot vse predhodne različice, je tudi ta objavljena skupaj z novo referenčno implementacijo platforme RI (Reference Implementation) in s pripomočkom za preverjanje tehnološke kompatibilnosti TCK (Technology Compatibility Kit).

Nova različica J2EE prinaša številne izboljšave, kot so poenostavljena integracija programov in poenostavljen razvoj. Poenostavljeno integracijo programov podpirajo arhitektura J2EE Connector, programski vmesnik JMS (Java Message Service API) in poslovne komponente Message-Driven Beans.

Arhitektura J2EE Connector omogoča enostavno integracijo javanskih programov z obstoječimi heterogenimi sistemi, kot so na primer poslovne aplikacije tipa ERP (Enterprise Resource Planning) in CRM (Customer Resource Management). programski strežniki s podporo za J2EE Connector se bodo lahko enostavno povezali s katerimkoli poslovnim informacijskim sistemom EIS (Enterprise Information System), za katerega bo obstajal J2EE Connector.

Java Message Service API in Message-Driven Beans omogočajo, da programi samodejno oblikujejo, pošiljajo, sprejemajo in berejo sporočila brez sočasne prisotnosti pošiljatelja ali prejemnika. Poslovne komponente Message-Driven Beans omogočajo asinhrono procesiranje JMS API sporočil kar poenostavi gradnjo spletnih rešitev in spremljajočih storitev. Zadnja različica J2EE poleg tega nudi enostaven razvoj in možnost svobodne izbire z Enterprise JavaBeans 2.0 in izboljšano integracijo na osnovi XML.

http://java.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji