Objavljeno: 17.12.2008

Štiriterabajtni LinkStation Quad

NAS-naprave (Network Attached Storage) so vse bolj priljubljena oblika shranjevalnih škatlic, saj se jih poslužuje vse več zahtevnejših uporabnikov, z njihovo vse večjo dostopnostjo pa so na svoj račun prišli tudi multimedijski zanesenjaki. Najnovejši LinkStation Quad proizvajalca Buffalo Technology tako lahko hrani (in deli med druge naprave) kar polne štiri terabajte datotek.

Kapacitete torej rastejo, veseli pa nas, da tudi inženirji niso pozabili širiti funkcionalnosti teh naprav. LinkStation Quad se tako lahko pohvali z vgrajenim odjemalcem datotek BitTorrent ter funkcionalnostjo medijskega strežnika. Napravo odlikuje tudi funkcija varčevanja z energijo, ki pomaga pri zmanjševanju stroškov za elektriko – uporabniki uporabijo način »low-power«, ko naprava ni v uporabi. Mogoča je tudi namestitev naprave tako, da se vklopi in izklopi skupaj z računalnikom. K manjši porabi energije prispeva tudi ohišje Buffalove naprave, saj je zasnovano tako, da ostaja čim dlje hladno, s čimer se niža raven energije, potrebne za hlajenje same naprave.

Seveda se pri omrežnih napravah vsa vprašanja začnejo in končajo pri hitrostih prenosov. LinkStation Quad ima zato vgrajen gigabitni omrežni vmesnik, podprt s tehnologijo Jumbo Frame za doseganje višjih hitrosti prenosa. S funkcijo Web Access je mogoč dostop do glasbe, fotografij ali drugih podatkov, shranjenih na napravi, dejansko od kjerkoli, uporabniki Applovega mobilnika iPhone pa lahko na mobilnik z naprave prenesejo shranjene glasbene in video datoteke. Naprava je na voljo v treh različnih velikostih – 1, 2 in 4 TB.

www.buffalotech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji