Objavljeno: 15.12.2011

Spletne konference za neformalno druženje

Slovensko podjetje Xlab, ki že dalj časa razvija in uspešno ponuja rešitve za oddaljeni dostop in spletne konference, je predstavilo novo storitev Team Hangout, ki skuša to obliko spletnega druženja približati še širšim množicam. Namenjen je predvsem za neformalne spletne sestanke in timsko delo na spletu med prijatelji in sodelavci. Glavni poudarek storitve je enostavna raba.

Naključni sestanek uporabnik lahko zelo hitro začne s spletne strani teamhangout.com ali kar neposredno v družabnem omrežju Facebook, s katerim se Team Hangout lahko poveže. Storitev, ki je na voljo brezplačno tako za zasebno kot poslovno rabo, temelji na XLABovi programski opremi za videokonference ISL Groop in omogoča video klice ter delitev zaslona med več uporabniki.

Storitev ne zahteva posebnega znanja, vsakdo, ki se želi s svojimi prijatelji ali sodelavci srečati in sodelovati na spletu, lahko na spletni strani teamhangout.com začne spletno konferenco in povabi udeležence z enim klikom. Team Hangout ima vse poglavitne funkcije programske opreme za spletne sestanke, ne omejuje števila udeležencev in deluje na vseh večjih operacijskih sistemih, Windows, Mac in Linux.

Team Hangout se nekoliko razlikuje v načinu zagotavljanja zasebnosti, v odvisnosti od kje začnemo sestanek. Če je začetek na strani teamhangout.com, bo sestanek popolnoma javen, kar pomeni, da lahko vsakdo, ki obišče to stran, vstopi v aktivni sestanek. Če storitev povežemo s svojim uporabniškim računom na Facebooku, ta možnost daje uporabniku občutno več zasebnosti, saj v sestanek, ki ga pričnete na Facebooku, lahko vstopijo samo prijatelji z nameščeno Team Hangout aplikacijo.

http://www.teamhangout.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji