Objavljeno: 12.8.2017 09:00

Sony tudi pri nas predstavil 4K OLED TV

Sony je na novinarski predstavitvi pokazal novo zastavonošo svojih televizorjev, model A1.

Gre za OLED televizor ločljivosti 4K, seveda vključuje tudi podporo za posnetke HDR. Televizor uporablja LGjevo 4K matriko, a pri Sonyju poudarjajo pomen procesorskega dela, ki poskrbi za odlično kakovost slike, tudi takrat, ko gre za program v nižjih ločljivostih.

Zanimiva novost je tehnologija, imenovana Acoustic Surface, gre za to, da se zvok predvaja s pomočjo vibriranja zaslona – ta se obnaša kot membrana zvočnika. To je razdeljeno na dve polovici, s čimer lahko res dobro simulirajo spreminjanje smeri, iz katere izhaja zvok (recimo avtomobil, ki se pelje čez sliko). Za globoke tone poskrbi globokotonec, vgrajen v stojalo televizorja. Omenjeno stojalo je povsem skrito za televizorjem, tako se ga iz sprednje strani sploh ne vidi – televizor ima le izredno tanek rob, je pa rahlo nagnjen navzgor.

Matrika OLED seveda poskrbi za odlične, izredno žive barve ter res temno črno - to tehnologijo že nekaj časa uporabljajo tudi najboljši pametni telefoni. Ker je ta tehnologija nekoliko bolj dovzetna do zapeke slike na zaslon (t.i. »burn-in«) so pri Sonyju vgradili kar nekaj tehnologij za zaščito proti temu pojavu – vseeno pa ne priporočajo uporabo z računalnikom (sploh v primerih, ko na televizorju dlje časa gledamo namizje računalnika).

Televizor je tudi pri nas že na voljo, konkretno v dveh velikostih – 65 in 55 palcev. Prvi velja 5300 evrov, drugi 3300 evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji