Sony tudi pri nas predstavil 4K OLED TV

Objavljeno: 12.8.2017 09:00

Sony je na novinarski predstavitvi pokazal novo zastavonošo svojih televizorjev, model A1.

Gre za OLED televizor ločljivosti 4K, seveda vključuje tudi podporo za posnetke HDR. Televizor uporablja LGjevo 4K matriko, a pri Sonyju poudarjajo pomen procesorskega dela, ki poskrbi za odlično kakovost slike, tudi takrat, ko gre za program v nižjih ločljivostih.

Zanimiva novost je tehnologija, imenovana Acoustic Surface, gre za to, da se zvok predvaja s pomočjo vibriranja zaslona – ta se obnaša kot membrana zvočnika. To je razdeljeno na dve polovici, s čimer lahko res dobro simulirajo spreminjanje smeri, iz katere izhaja zvok (recimo avtomobil, ki se pelje čez sliko). Za globoke tone poskrbi globokotonec, vgrajen v stojalo televizorja. Omenjeno stojalo je povsem skrito za televizorjem, tako se ga iz sprednje strani sploh ne vidi – televizor ima le izredno tanek rob, je pa rahlo nagnjen navzgor.

Matrika OLED seveda poskrbi za odlične, izredno žive barve ter res temno črno - to tehnologijo že nekaj časa uporabljajo tudi najboljši pametni telefoni. Ker je ta tehnologija nekoliko bolj dovzetna do zapeke slike na zaslon (t.i. »burn-in«) so pri Sonyju vgradili kar nekaj tehnologij za zaščito proti temu pojavu – vseeno pa ne priporočajo uporabo z računalnikom (sploh v primerih, ko na televizorju dlje časa gledamo namizje računalnika).

Televizor je tudi pri nas že na voljo, konkretno v dveh velikostih – 65 in 55 palcev. Prvi velja 5300 evrov, drugi 3300 evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki