Objavljeno: 15.11.2023 07:00 | Teme: zvok, umetna inteligenca

Slušalke, kjer uporabnik izbere, kaj bo slišal

Raziskovalci so ustvarili slušalke z umetno inteligenco, ki omogočajo uporabnikom, da izberejo, katere zvoke iz okolice želijo slišati.

xx3qocTmAK8

Umetno inteligentne slušalke, ki so jih raziskovalci predstavili na konferenci UIS '23 v San Franciscu, uporabljajo sistem semantičnega poslušanja. Slušalke zajeti zvok iz okolice prenesejo na povezani pametni telefon, ki nato izloči hrup, ki ga uporabnik ne želi slišati. Sistem deluje preko glasovnih ukazov in aplikacije za pametni telefon, pri čemer lahko uporabnik izbira med dvajsetimi različnimi vrstami zvokov, ki jih želi spuščati skozi filtre, od siren, joka dojenčkov in govora do brnenja sesalnika ter celo petja ptic. Slušalke omogočajo nadzor nad slišanim, tako da je posameznik, čeprav odrezan od sveta, še vedno dovzeten za pomembne zvoke, ki ga opozarjajo na nevarnost ali kaj drugega.

Ekipa je slušalke preizkusila v različnih okoljih in ugotovila, da sistem semantičnega poslušanja deluje dobro. Zdaj bodo vse napore vložili v dodatne izboljšave prototipa in pripravo komercialne različice zelo zanimivega izdelka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji