Objavljeno: 14.10.2008

Slovensko računovodsko znanje osvaja Italijo

Spletni računovodski sistem domačega porekla, imenovan miniMAX, začenja svoj pohod na italijansko tržišče. V posel, ki naj bi v treh letih dosegel prek 2 milijona evrov prihodka mesečno, bosta slovenska partnerja, podjetji SAOP in SPIN, prispevala inovativen poslovni model in tehnološko rešitev, italijanski partner, družba SEEK & Partners SpA pa bo poskrbel za lokalizacijo produkta glede na zahteve gospodarske in davčne zakonodaje. miniMAX bo italijanskim računovodskim servisom, njihovim strankam ter ponudnikom storitev poslovnega svetovanja na voljo z marcem 2009.

Projekt pomeni za podjetje SAOP odskočno desko za preboj na ostala zahodnoevropska tržišča, kjer sicer že potekajo dogovori o razvoju ter prodaji in sicer na francoskem, španskem ter češkem tržišču. V podjetju SAOP d.o.o. so sredi letošnjega leta že podpisali pismo o nameri glede prodaje spletnega računovodskega sistema miniMAX na Madžarskem, Hrvaškem in v Srbiji. Sodelovanje z italijanskim partnerjem pomeni novo priznanje, da je miniMAX s svojim poslovnim modelom, dobrimi praksami in tehnologijami dovršena poslovna rešitev tudi za zahodnoevropska podjetja.

V podjetju SEEK & Partners načrtujejo, da bodo z uporabo miniMAXa izboljšali poslovne storitve, ki jih člani skupine Servizi CNG zagotavljajo več kot 450.000 italijanskim malim in srednjim podjetjem. Glavni cilji projekta so poenotenje poslovne programske opreme, pocenitev poslovanja ter povečanje učinkovitosti izvajalcev poslovnih storitev in njihovih strank. Člani skupine namreč danes uporabljajo okrog 500 različnih programov za vodenje poslovanja.

www.minimax.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji