Objavljeno: 26.10.2013 06:00

Sladko-kisli rezultati za Samsung

Korejski velikan Samsung ima za sabo še eno rekordno četrtletje, vendar nekateri kazalniki nakazujejo, da na posameznih področjih ne gre vse po načrtih. Samsung je v treh mesecih ustvaril za okoli 9,6 milijarde dolarjev prihodkov, kar je zasluga predvsem zelo dobre prodaje pomnilniških čipov in nekaterih drugih elektronskih komponent, delno pa tudi prodaje cenejših mobilnih telefonov.

Toda ob tem Samsung beleži padec povpraševanje po televizorjih (okoli 15% glede na leto pred tem), za načrti pa zaostajajo tudi na področju dražjih telefonov. Neuradno je Samsung izdelal že okoli 40 milijonov telefona Galaxy S4, kar je sicer mogočna številka, a nižja od internih načrtov. Zato nekateri menijo, da bodo pri Samsungu pohiteli s predstavitvijo naslednika Galaxy S5.

Alarmantne novice pa prihajajo v povezavi s prodajo šele jeseni predstavljene pametne ure Galaxy Gear. Prodaja je menda daleč pod pričakovanji, še bolj pa moti izredno veliko število vračil, ki jih so jih naredili razočarani kupci. Po internem poročilu, ki je pricurljalo iz ameriške trgovske verige Best Buy, je pametno uro doslej vrnilo kar dobrih 30% kupcev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji