Objavljeno: 6.2.2012

Skype dodaja nove zmožnosti

Microsoft je predstavil novo različico 5.8 priljubljenega programa in spletne storitve Skype, ki odslej zmore prenašati video konference v polni ločljivosti HD, omogoča souporabo zaslona med skupino sogovornikov in še bolje sodeluje z družabnimi omrežji, kot je Facebook.

Za video v polni ločljivosti potrebujemo video kamero Logitech C920 ali podobne izdelke, ki omogočajo kodiranje video posnetkov že v strojni opremi. Na ta način je mogoče zagotavljati procesiranje posnetkov v realnem času. Potrebovali bomo tudi internetno povezavo z vsaj 2 Mb/s in sicer v obe smeri prenosa.

Skype je z novo različico dobil tudi zmožnost deljenja zaslona skupini tja do 10 različnim slušateljem, kar že lep čas znajo drugi videokonferenčni izdelki. Žal novost ni na voljo v brezplačni različici Skypa, temveč bo za uporabo te funkcije potrebno imeti zakupljen račun Skype Premium (5 dolarjev na dan, 9 na mesec ali 54 na leto).

Skype 5.8 zna tudi vzpostavljati video konference z uporabniki Facebooka, tudi v primeru, če ti nimajo nameščenega paketa Skype. To je prvi primer, ko Skype podpira komunikacijo z drugimi odjemalci. Ne nazadnje pa so predstavili tudi funkcijo pritisni in govori (push to talk), ki omogoča vklop in izklop mikrofona z eno tipko, kar so si zaželeli predvsem uporabniki večpredstavnih iger.

http://www.skype.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji