Objavljeno: 9.11.2005

Skupina Telekom Slovenije - 35% rast dobička

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na seji razpravljal o devetmesečnih poslovnih rezultatih Skupine Telekom Slovenije in Telekoma Slovenije, d. d., ki so po prvih podatkih za dobrih devet odstotkov boljši od enega obdobja lani. Skupina Telekom Slovenije je ustvarila 122, 2 milijard tolarjev prihodkov, odhodki pa so rasli za tri odstotne točke počasneje kot prihodki, zaradi česar se je dobiček povečal za 35 odstotkov in so znašali 17,7 milijarde tolarjev.

Dobri so tudi poslovni rezultati podjetja Telekoma Slovenije d.d., ki so v skladu z rebalansom načrta za leto 2005, sprejetim na prejšnji seji nadzornega sveta. Poslovni prihodki so se povečali za sedem odstotkov in so znašali 67,5 milijard tolarjev. Poslovni odhodki izkazujejo za pet odstotkov počasnejšo rast, tako da je čisti poslovni izid znašal 10,3 milijard tolarjev. V primerjavi z enakim obdobjem lani se je povečal za 44 odstotkov.

Zanimiva novica pa je potrdilo nadzornega sveta k predlogu uprave o ustanovitvi nove hčerinske družbe Teledat, d. o. o., ki se bo ukvarjala z založništvom telefonskih imenikov in upravljanjem podatkovnih baz. Nova družba bo začela z delom 1. januarja 2006. Poleg tega so člani nadzornega sveta predlagali upravi sklic skupščine podjetja v drugi polovici januarja 2006, na kateri bodo delničarji potrdili novega člana nadzornega sveta in tako zamenjali mag. Matjaža Janšo.

Za telefonske imenike bo po novem skrbelo novo hčerinsko podjetje Teledat d.o.o.

http://www.telekom.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji