Objavljeno: 21.3.2013 05:00

Skrivnosti podjetja Toshiba

V Amsterdamu je, na srečanju partnerjev in prijateljev podjetja, Toshiba prikazala letošnjo paleto izdelkov. Poleg računalnikov in tablic v najrazličnejših oblikah, o katerih za zdaj še ne smemo pisniti pametne besede, je bila glavna tema dogodka Toshiba World 2013 ultra visoka ločljivost, znana pod oznako 4K.

Amsterdam so Japonci za letošnje srečanje izbrali, ker pooseblja zgodovino, ki se je uspešno prilagodila sodobnosti. Nekaj sličnega želi doseči tudi Toshiba, ki je podjetje z ogromno izkušnjami, a prostorom za rast in razvoj. Prav v naših koncih Evrope želijo Azijci v letu 2013 na vseh področjih zrasti za vsaj tretjino.

Novosti, ki jih že lahko izdamo, so razdelili v tri skupine. Najprej opazimo poenoteno oblikovanje vseh izdelkov, od preprostega bluray predvajalnika do ogromne televizije z ločljivostjo 4K nosijo vsi svojevrsten pečat. Televizorji imajo na primer odstranjene odvečne elemente v obliki številnih nalepk, nazorno zaobljena spodnja kota, diskreten logotip na levi strani spodaj ter zaobljeni in osvetljeni gumb za vklop oziroma izklop naprave.

Z dražjimi modeli je prišla na vrsto druga skupina novosti, Cloud TV. Gre za prenovljen začetni portal, ki bo poleg televizijskega sporeda in navodil za uporabo aparata znal prikazati še sorodne vsebine, ob gledanju nogometa na primer sporočila s Twitterja, ki se tičejo tekme, ter se povezati z Intelovo brezžično sliko WiDi, spletno telefonijo Skype in še kaj. S pomočjo mobilne aplikacije se bo Cloud TV znal razširiti tudi na naprave z operacijskim sistemom iOS ali Android.

Zadnja skupina novosti je bila hkrati največja. Dobesedno. Toshiba je namreč v treh velikostih (58, 65 in 84 palcev) prikazala televizorje Ultra HD. Boljša slika in večji zasloni so prihodnost, 3D današnjika je ultra visoka ločljivost 4K. Manko vsebine kanijo Japonci premostiti z dinamičnim pretvaranjem HD vsebine (ang. upscaling), v prihodnosti pa stavijo na vedno večji dotok ustreznih hollywoodskih filmov, posnetkov z YouTuba, fotografij in spletnih vsebin nalik zemljevidov Google Maps, kjer se razvijalci že trudijo okoli 4Kja. (Visokih) cen Ultra HD televizorjev nam pri Toshibi še niso zaupali, bržkone pa bodo kmalu postregli tudi s tem podatkom, saj aparati pridejo na trg julija.

Toshiba

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji