Objavljeno: 26.10.2005

Simobilova poslovna ponudba

Simobil Vodafone se zaveda, da slovensko tržišče že postaja zasičeno z mobilnimi telefoni in da so možnosti rasti na področju rezidenčnih uporabnikov omejene. Zato si želi del pogače zagotoviti na poslovnih uporabnikih.

Zadnji korak v tej smeri je obogatitev ponudbe oz. nadgradnja paketa Business Smart. Največja novost je nov dlančnik/telefon Blackberry 7290, ki je nadgrajena različica modela 7230, ki so ga pri Simobilu nekako poskusno prodajali od letošnjega maja. Stari model je bil le dlančnik, medtem ko je novi hkrati tudi telefon, po novem je registracijski strežnik (in strežnik za elektronsko pošto) v Sloveniji, priložena je Simobilova kartica SIM (in ne avstrijska A1), do neke mere pa so podprti tudi šumniki - uporabnik mora v nastavitvah izbrati češki nabor... Uporabniški vmesnik in registracijske strani so sicer v angleščini. Nekoliko boljši je tudi zaslon (svetlejša osvetlitev).

Uporabnikom, ki se na Simobil vežejo za 24 mesecev, je Blackberry na voljo za 45.000 tolarjev, mesečna naročnina 5000 tolarjev pa zajema neomejeno količino podatkovnega prenosa (GPRS) v Sloveniji. Za tujino je na voljo dodatna naročnina, ki v 5000 tolarjih vključuje 2 MB prenesenih podatkov.

Novost je tudi nov podatkovni paket, ki sodi ob že znano kartico Vodafone Mobile Connect Card EDGE. Za naročnino 8000 tolarjev je možno prenesti do 5 GB podatkov, za nižjo naročnino 5000 tolarjev pa do 500 MB. Dodatna paketa za tujino sta dražja - 25.000 tolarjev za 25 MB in 40.000 tolarjev za 50 MB.

Še o številčnem prostoru - od 15. novembra bodo Simobilovi uporabniki morali klicanim Simobilovim številkam pripeti predpono 040. To pa zato, ker je podjetje že zaprosilo za dodelitev nove predpone 030; zaradi novih uporabnikov in zaradi novih podatkovnih storitev.

Simobil prodaja tudi posebno strežniško programsko opremo, ki jo podjetja povežejo s svojim strežnikom Exchange (ali Lotus Notes).

http://www.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji