Objavljeno: 9.12.2013 01:00

Samsungova tablična ofenziva

Samsung na področju tabličnih računalnikov ni tako dominanten, kot pri pametnih telefonih, vendar naj bi se v prihodnjem letu to spremenilo. Že v začetku leta nameravajo odgovoriti na najnovejše Applove iPade z novimi modeli, ki bodo nudili zaslone z visoko ločljivostjo v tehnologiji AMOLED. Tovrstni zasloni, doslej uporabljeni le v izbranih telefonih, omogočajo hitrejše delovanje, svetlejšo sliko in manjšo debelino tablic.

Novi zasloni bodo vgrajeni v modele Galaxy Tab (morda z oznako 4?) višjega ranga, ki bodo na voljo v 8- in 10-palčnih različicah. Nekateri viri navajajo, da bo Samsung še povišal ločljivost v primerjavi z modeli na trgu in se približal standardu 4K. Ostale tehnične značilnosti so še skrivnost.

Če pa to ne bi delovalo, ima Samsung za vsak primer v razvoju še izdelek z drugačno taktiko. Po dobro obveščenih virih naj bi korejski velikan pripravljal nekoliko siromašnejši Galaxy Tab 3 Lite, ki bo stal le 100 evrov. Za zdaj ni jasno ali bo to 10-palčni model ali tablica s še manjšim zaslonom. Viri navajajo, da bo kljub nizki ceni imel spoštovanja vredno elektroniko. Več bo znano v začetku januarju, ko bo Samsung svoje novosti prvič prikazal, predvidoma na sejmu CES.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji