Objavljeno: 5.12.2006

Samsungov mobilni trio

Samsung je na konferenci ITU Telecom World 2006 v Hong Kongu predstavil tri nove mobilne telefone višjega razreda, s katerimi se namerava meriti z najboljšimi izdelki na področju mobilne telefonije. Telefona z oznakama Ultra Video F500 in Ultra Audio F300 sta pravcata moblina večpredstavna predvajalnika, saj podpirata predvajanje video in zvočnih posnetkih v številnih zapisih, med katerimi je tudi priljubljeni video zapis DivX. Podprti so še video posnetki MPEG4, H.264 in Windows Media Video. Na zavočni strani podpirata oba telefona zapise MP3, WMA in AAC, poleg tega pa protokole za zaščito avtorskih vsebin s čimer omogočata priključitev na številne spletne glasbene trgovine, kot je Apple iTunes.

Model F500 ima vrtljiv barvni zaslon z ločljivostjo 240 x 320 pik, poleg tega pa še režo za kartice microSD, vmesnik bluetooth in digitalni fotoaparat z ločljivostjo 2 milijona pik. Po napovedih naj bi bil na prodaj po večini držav sveta, stal pa naj bi v območju 350 dolarjev. Sto dolarjev manj bo potrebno odštet za Ultra Audio 300, ki ima manjši, 2,1-palčni zaslon LCD in je namenjen prvenstveno glasbi, čeprav podpira enake video kodeke kot večji model. Ima pa zato vgrajen 2 GB velik pomnilnik za hrambo glasbenih posnetkov.

Tretja novost je mobilni telefon Samsung i600, ki se uvršča v kategorijo mobilnih komunikatorjev. Elegantno oblikovano ohišje dominira alfanumerična tipkovnica, s katero je lažje tipkati elektronska sporočila in podatke v razne dokumente. Telefon temelji na platformi Windows Mobile 5, podpira pa med drugim tudi hitra omrežja HSDPA. Telefon sicer sodi med tanjše (11,8 mm) in lažje (99 gramov) primerke tega tipa, vgrajene pa ima povrh vsega vmesnike bluetooh, Wi-fi in digitalni fotoaparat s tremi milijoni pik. Vgrajena je bogata programska oprema, med katero so tudi programi za prebiranje podcastov in novic v zapisu RSS. V Evropi bo v prodaji v prvem četrtletju 2007.

Samsung Ultra Video F500.

Samsung Ultra Audio F300.

Samsung i600.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji