Objavljeno: 24.2.2023 05:00 | Teme: samsung

Samsung pripravlja satelitsko komunikacijo s pametnimi telefoni

Samsung je naslednji proizvajalec pametnih telefonov, ki bo omogočil uporabo satelitskih komunikacij v navadnih pametnih telefonih. Napovedali so podporo za NTN (non-terrestrial networks) v novih telefonih, ki bo omogočala klicanje, pošiljanje sporočil in prenos podatkov prek satelitov v nizkih orbitah.

Prvi je bil Apple, ki je v iPhone 14 podporo za satelitski klic v sili že vgradil. Sledil je Qualcomm, ki je v najnovejše Snapdragone 8 Gen 2 z modemom X70 takisto vgradil tehnologijo za komunikacijo s sateliti. Tajvanski MediaTek je to napovedal za prihodnji teden. Zato smo vsi čakali, kaj bo storil Samsung, ki ima v novem zastavonoši Galaxy S23 v resnici že Snapdragon  Gen 2 in X70, a ne podpira satelitskega interneta. Sedaj je jasno, zakaj – Samsung pripravlja lastno storitev.

Kdaj bo zaživela, še ni možno reči. Samsung pravi, da jo bo demonstriral prihodnji teden na MWC-ju v Barceloni. Sicer bo šlo za emulacijo, a vendarle. Nadejamo se je že v naslednjem Galaxy S24. Pri tem Samsung obljublja, da bo naposled možno prenašati celo video v HD, torej bo prepustnost višja kot pri konkurenci.

Samsung

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji