Oglasno sporočilo
Objavljeno: 27.1.2022 13:36

S 3D-tiskalniki ustvarimo, kar želite

Velikokrat se soočimo s težavo, ko potrebujemo specifičen kos, vendar ga ni več na voljo. Takrat lahko na pomoč priskoči tehnologija 3D-tiskanja, s katero lahko ustvarimo dvojnik želenega kosa.

Kaj sploh je 3D-tiskanje?

To je postopek izdelave trirazsežnih delov praktično katerekoli oblike iz digitalnega modela. Od tradicionalnih oziroma klasičnih proizvodnih tehnik se razlikuje v tem, da gre za uporabo aditivnega postopka, pri katerem se v različnih oblikah nalagajo zaporedne plasti materiala, namesto da bi se odstranjevale. To pomeni, da je pri 3D-tiskanju odpadnega materiala bistveno manj, deli pa so narejeni hitreje.

To tiskanje je najpogosteje uporabljeno za izdelavo prototipov, manjše proizvodnje serije, domače pripomočke, zahtevne industrijske kose ali pa unikatne dele, ki jih ni več na trgu. Uporablja se lahko veliko različnih materialov (npr. guma, plastika, prah, smola, poliuretanski materiali, kovine ipd.), izbira pa je odvisna od zmogljivosti in tipa 3D-tiskalnika.

Poznamo več tehnologij 3D-tiskanja, najpogosteje uporabljene pa so:

  • FFF (Fused Filament Fabrication)
  • fotopolimerizacija (SLA, DLP)
  • laserska tehnologija (SLS, SLM)
  • MJ (Material Jetting)
  • DED (Direct Energy Deposition)
  • LOM (Laminated Object Manufacturing)

Vsaka ima določene prednosti in omejitve, vendar vedno obstaja optimalna rešitev za različne potrebe. Tiskanje 3D se zelo hitro razvija in omogoča uporabnikom vse več učinkovitih in ugodnih rešitev.

Avtomatizirano in optimizirano programiranje s programsko opremo hyperMILL CAM

Razvoj industrije in proizvodnje je šel v smer, da mora človek stroju minimalno ročno pomagati, za to pa je potrebno gonilo stroja – programska oprema. Delovni procesi morajo teči čim bolj natančno in čim hitreje za dosego najvišjega standarda kakovosti obdelane površine. Na tem mestu do izraza pridejo vse inovativne funkcije, ki proces avtomatizirajo in optimizirajo.

Programska oprema hyperMILL CAM je ena najbolj dovršenih rešitev za dosego najvišje kakovosti obdelane površine, zahvaljujoč naprednim modulom, kot so Virtual Machining, Automation Center in Best Fit.

Krajši časovni okvir izdelave in kakovost izdelka sta pomembna, zato si razvijalci programske opreme hyperMILL prizadevajo za najvišjo stopnjo avtomatizacije. S tem se skrajša čas, ki ga uporabniki potrebujejo za programiranje, obenem pa se lahko posvetijo zahtevnejšim in bolj kompleksnim nalogam.

Če vas zanima še kakšna podrobnost, obiščite spletno stran www.3way.si.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji