Objavljeno: 18.1.2006

Rodil se je Benq-Siemens

BenQ Mobile, nova poslovna skupina znotraj korporacije BenQ, je javnosti razkrila novo blagovno znamko BenQ-Siemens ter podrobno razložila strategijo za 2006, s katero namerava utrditi položaj v industriji mobilne telefonije. Novo podjetje, ki je nastalo z združitvijo Siemensove bivše enote za mobilno telefonijo ter tajvanske skupine BenQ, se bo osredotočalo na razširitev svoje ponudbe zlasti na področju telefonije tretje generacije. Pri tem računajo tudi na BenQ-jevo sposobnost za razvoj večpredstavnih izdelkov, s čemer naj bi se razlikovali od drugih ponudnikov. Podjetje bo imelo sedež v Münchnu, zaposlovalo bo okoli 7.000 ljudi po celem svetu, obseg prometa pa je za zdaj primerljiv le s podatki iz leta 2004, ko sta ločeni družbi na tem področju skupaj ustvarila 5,6 milijarde dolarjev prometa, kar bodo v bodoče zagotovo presegli.

Ob razkritju znamke BenQ-Siemens je podjetje predstavilo tudi prve tri mobilnike, ki bodo nosili novo združeno ime - gre za modele EF81, S68 in S88. Novo filozofijo najbolje odraža model EF81, telefon školjkaste oblike in majhnih mer (debelina manj kot 16 mm), ki prinaša tehnologijo UMTS, dvojni barvni zaslon ter vrtljivo kamero za video telefonijo. Vgrajen je digitalni fotoaparat z dvema milijonoma pik in 5x digitalnim zumom. Vgrajen predvajalnik podpira zapise MP3, AAC++, MPEG4, RealVideo 8/9, h.263 in 3GPP. Osnovni pomnilnik velikosti 64 MB je s karticami micro SD mogoče razširiti do 1 GB. Telefon ima vgrajene tudi nekatere zanimive programe, kot so bralnik elektronskih knjig Mobipocket Reader, program Microsoft Bluetooth Remote Control, s katerimi lahko uporabniki prek mobilnika upravljajo s predstavitvami v Powerpointu ter prikazovalnik novice News2Mobile, seveda pa je na voljo tudi precje večpredstavnih vsebin, zlasti iger.

Benq-Siemens EF81.

Druga novost je BenQ-Siemens S68, ki se pohvali predvsem z minimalistično obliko in preprosto rabo. Telefon nima fotoaparata ali večpredstavnih predvajalnikov, vendar ponuja bogat nabor funkcij, primernih zlasti za poslovno rabo. Tretja novost je BenQ-Siemens S88, ki vsebuje fotoaparti z ločljivostjo 2 milijona pik, samodejnim ostrenjem, 16-kratnim zumom in bliskavico LED. Fotografije lahko prek protokola PictBridge preprosto natisnemo na združljivem tiskalniku. Snema lahko tudi video posnetke v zapisu MPEG4, vgrajen pa je tudi večpredstavni predvajalnik. Podjetje BenQ-Siemens je sicer napovedalo, da bo vsaj tretjina modelov, ki jih bo podjetje predstavilo v letu 2006, telefonov tretje generacije (3G), pri vseh pa bo poudarek na večpredstavnih funkcijah; vsak tretji mobilnik bo vseboval glasbeni predvajalnik ali radijski sprejemnik in vsak drugi telefon bo vseboval fotoaparat z ločljivostjo najmanj 1,3 milijonov pik.

Benq-Siemens S68.

Benq-Siemens S88.

http://www.benq-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji