Objavljeno: 24.1.2012

Rezervni telefon za 15 let

V časih vse bolj pametnih telefonov, ki pa z enim polnjenjem akumulatorjev komaj preživijo cel dan, podjetje Xpal Power ponuja nekaj povsem drugačnega - telefon, katerega baterija bo zagotavljala delovanje tudi čez 15 let! Telefon s pomenljivim imenom SpareOne (rezervni) ni s tehnološkega vidika nič posebnega, prej nasprotno, vendar omogoča nekaj, kar drugi ne zmorejo - v primeru, da se nam glavni telefon izprazni, lahko SpareOne uporabimo za nujne klice, če ga le imamo pri roki.

Xpal Power, ki je tehnološki partner družb Energizer in PowerSkin, je znanje o baterijah uporabil na preprost, a domiseln način. Baterija, ki je vgrajena v SpareOne lahko miruje tudi tja do 15 let, pa bo še vedno omogočala opravljanje okoli 10 ur telefonskih klicev, ko bomo telefon aktivirali. Baterijo, uporabljena je kar standardna velikost AA, zelo jasno vidimo pod prozornim pokrovom, ki nadomešča zaslon na telefonu.

Ostanek je najbolj preprost telefon, kar jih danes poznamo. Ima tipkovnico, nima zaslona in opravlja le eno funkcijo - telefonske klice prek mobilnega omrežja. Seveda moramo pred tem vanj vtakniti kartico SIM iz izpraznjenega telefona. Celota je dovolj poceni, da jo lahko kupimo in nekam založimo, na primer v predal v avtomobilu, saj bo v ZDA za SpareOne potrebno odšteti le 50 dolarjev (brez DDV).

Živela preprostost!

http://www.spareonephone.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji