Objavljeno: 12.12.2011

Renault prinaša Android v avtomobile

Renault namerava v naslednjem letu ponuditi pravcati tablični računalnik z okoljem Google Android, ki bo vgrajen v armaturno ploščo bodočih avtomobilov Zoe in Clio 4. Novost se imenuje R-Link in je v osnovi tablični računalnik s 7-palčnim zaslonom, občutljivim na dotik. Glavna funkcija sistema R-Link bosta seveda računalniško podprta navigacija in večpredstavni predvajalnik.

Toda za razliko od podobnih iniciativ drugih proizvajalcev, Renault ne namerava zapirati sistema. Prav v teh dneh vabi neodvisne proizvajalce programske opreme, ki bodo sistemu R-Link dodajale nove aplikacije, podobno kot pri tabličnih računalnikih in pametnih telefonih. Renault namerava celo vzpostaviti App Store za tovrstne programe, cilj pa je, da bi že na začetku ponudbe nudili vsaj okoli 50 različnih aplikacij.

Med prvimi, ki so se odzvali na pobudo proizvajalca avtomobilov je priznani proizvajalec navigacijskih sistemov TomTom. R-Link bo seveda nudil povezavo z internetom, tako neposredno prek lastnega 3G vmesnika ali pa prek voznikovega mobilnega telefona.

http://www.renault.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji